Comunitat Valenciana

Els sindicats entreguen a Bravo l'acord sobre competència lingüística del personal de la Generalitat

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
GABRIELA BRAVO
GABRIELA BRAVO
EUROPA PRESS
GABRIELA BRAVO

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb els representants dels sindicats CCOO, UGT i Intersindical, que li han presentat l'acord que estes centrals van firmar el mes de desembre passat i en què proposen que tot el personal utilitzat de la Generalitat disposi d'un nivell de coneixement adequat i suficient en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

La consellera, acompanyada en la trobada pel secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, i la directora general de Funció Pública, Eva Coscollá, ha rebut la proposta dels sindicats i alhora els ha explicat que l'avantprojecte de Llei de Reforma de la Funció Pública Valenciana, que es tramitarà a les Corts, va en la mateixa direcció a fi de millorar l'atenció al ciutadà en qualsevol de les dues llengües oficials.

Actualment, segons ha informat la Generalitat, el 70% dels treballadors de la Funció Pública valenciana té algun tipus de titulació que acredita la seua competència lingüística en la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

El grup més nombrós és el compost pels quals posseïxen el Grau Elemental (5.265), al qual li seguixen els professionals que tenen acreditat el Mitjà (4.870), l'Oral (3.622) i el Superior (1.735). Altres 524 treballadors tenen acreditades altres titulacions diferents a les expedides per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento