Comunitat Valenciana

El jutge prorroga un mes el secret de la peça que investiga la campanya electoral del PP de València del 2007

  • El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que instruïx el cas Imelsa, ha prorrogat un mes el secret de la subpeça inclosa en Taula que investiga nombroses factures i documentació relacionada amb la campanya electoral del PP de la ciutat de València de l'any 2007.
Concejales del PP en el Ayuntamiento de Valencia
Concejales del PP en el Ayuntamiento de Valencia
EUROPA PRESS
Concejales del PP en el Ayuntamiento de Valencia

Així consta en una resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en què el jutge acorda prorrogar un mes, fins al pròxim 10 de febrer, el secret parcial d'esta subpeça que s'emmarca en Taula.

En Taula figuren com a investigades unes 47 persones més el PP com a persona jurídica per les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors del grup municipal popular, quantitat que presumptament els era tornada en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

El jutge instructor va decretar el 10 de novembre un secret parcial de les actuacions sobre esta subpeça en rebre diferent documentació que feia referència, en la seua gran majoria, a la campanya electoral del PP de la ciutat de València el 2007, i que podria complementar el delicte de blanqueig de capitals que s'investiga.

En concret, el jutge investiga les donacions d'empreses a la firma que es va encarregar de la campanya municipal del PP, Laterne, a la qual se li va adjudicar este treball per 150.000 euros, 20 vegades menys del que es va invertir en la campanya, que va sumar tres milions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento