Comunitat Valenciana

Maillo diu que la posició majoritària en el PP és elegir el president amb un sistema de doble volta

  • El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha afirmat este dimarts que "la posició majoritària en el partit" és que al president se li elegisca mantenint el sistema actual de representació, tot i que "millorat amb un sistema de doble volta" amb la qual es garantix que tots els afiliats tenen dret al vot.
Fernando Martínez Maillo presenta las líneas básicas de la Ponencia Política y
Fernando Martínez Maillo presenta las líneas básicas de la Ponencia Política y
EUROPA PRESS
Fernando Martínez Maillo presenta las líneas básicas de la Ponencia Política y

D'esta manera, Maillo ha defensat la proposta que ha elaborat amb vista al pròxim congrés del partit, davant de la intenció del PP de Madrid, la gestora del qual dirigix Cristina Cifuentes, de presentar una esmena perquè al president del partit ho elegisquen tots els militants.

El responsable d'Organització ha respost que totes les esmenes s'estudiaran detingudament i que es dialogarà amb els territoris que vullguen proposar sistemes diferents, subratllant que hi ha marge, però "dins d'este model de doble volta".

"Hi ha marge, hi ha temps, dins d'este model de doble volta hi ha marge per al diàleg i la negociació", ha dit als periodistes a la seua arribada a un esmorzar informatiu d'Europa Press amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

"Ja li dic jo que la posició majoritària en el partit és mantindre este sistema de representació, això sí, millorat amb un sistema de doble volta on es garantisca que tots els afiliats tenen dret al vot", ha afegit.

És més, ha assegurat que la seua proposta -una primera volta en la qual voten tots els militants i una segona amb només els compromissaris- "ha sigut molt ben admesa i acceptada per la majoria de direccions territorials del PP".

També ha insistit que el sistema de representació, a través de compromissaris, és el mateix que s'utilitza per a elegir el president del Govern, a través dels diputats.

"És un bon sistema, és el nostre sistema, però atendrem i estudiarem totes les esmenes i iniciarem un procés de diàleg amb totes les organitzacions territorials que plantegen coses diferents, com Madrid", ha resumit.

En el mateix fòrum, la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, ha afirmat que totes les propostes són benvingudes perquè s'òbriga el debat i que el model es decidirà entre tots. A més, s'ha mostrat convençuda que del Congrés eixirà un partit més fort i més obert.

Este dilluns, fonts de la direcció del PP consultades per Europa Press van apuntar que és difícil que prospere el sistema propugnat per Cifuentes. Les fonts han explicat que si esta esmena sobre primàries es presenta finalment, es debatrà el divendres 10 de febrer en el plenari del congrés del PP i allà es podrà votar pels 3.128 compromissaris que acudiran al conclave.

Per primera vegada, tots els compromissaris podran participar en la ponència política i d'Estatuts. Tot i això, les mateixes fonts consultades veuen complicat que puga prosperar una proposta a favor de les primàries en el PP, que trencaria amb el sistema tradicional del partit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento