Comunitat Valenciana

Puig espera mostrar en la Conferència de Presidents que "la Comunitat Valenciana està molt lluny del tenebrisme d'Aznar"

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Puig atiende a los medios
Puig atiende a los medios
PSPV
Puig atiende a los medios

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, encara la Conferència de Presidents Autonòmics de la setmana que ve amb la voluntat de "visibilitzar clarament que la Comunitat de hui està molt lluny del tenebrisme de l'època d'Aznar" i que és una regió "amb potència i amb capacitat i voluntat d'afegir la seua energia a un projecte de país que siga les persones".

Per això, Puig ha avançat que durant esta setmana es reunirà amb els portaveus dels diferents partits amb representació en les Corts Valencianes i els titulars de les principals organitzacions empresarials i sindicats de la Comunitat, així com amb diversos expresidents valencians. Fonts de presidència han confirmat que ha citat als populars Alberto Fabra i Eduardo Zaplana i al socialista Joan Lerma, en trobades per separat.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de presidir la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, el cap del Consell ha explicat que intentarà traslladar a totes les parts la seua "visió" i que recollirà "les seues mirades" de cara la conferència en la qual el president del Govern, Mariano Rajoy, reunirà dimarts que ve 17 de gener als presidents autonòmics.

"Nosaltres anem a la Conferència de Presidents amb la voluntat d'arribar a acords per a superar la discriminació de la Comunitat i visibilitzar clarament que la Comunitat de hui, molt lluny del tenebrisme de l'època d'Aznar, és una regió en potència, amb capacitat i voluntat d'afegir la seua energia a un projecte de país que siga per a les persones", ha manifestat.

Sobre les reunions amb expresidents, Puig ha reconegut que "és possible que falten noms" en les trobades que ha previst fins ara, perquè ha recordat que "hi ha persones que ara mateix tenen dificultats", si bé no les ha citat per a "no menysprear mai ningú".

A més, ha subratllat que estes sessions "no són converses com l'àmbit parlamentari en què tot el món ha d'estar citat", pel que parlarà amb aquells expresidents que li "poden donar la seua opinió". "No vull, per descomptat, fer un juí negatiu a ningú", ha afegit.

CRITICA LA "MIRADA ULTRALIBERAL" D'AZNAR

Preguntat per la visita a València de l'expresident José María Aznar -que ha mantingut este matí una trobada de treball amb empresaris-, el cap del Consell ha asseverat que "hi ha moltes coses de les quals diu que estan molt allunyades de l'interès general dels ciutadans", si bé ha remarcat que desconeix amb exactitud el que ha dit en la seua intervenció.

En qualsevol cas, ha incidit que "no és positiva" la seua "mirada ultraliberal, poc entenedora o capacitadora del que significa la realitat plural d'Espanya.

"Efectivament, València està molt lluny del tenebrisme, s'està allunyant a la carrera. Aznar ha participat del que ha sigut la discriminació massiva de la Comunitat i a donar suport a les polítiques massives que s'han fet en esta regió", ha afegit en relació amb l'afirmació que ha fet l'expresident que la Comunitat està allunyada del "retrat tenebrista que s'ha dibuixat falsament per a amagar una història d'èxit".

"Per això, Aznar està ja molt lluny del que és la realitat de la Comunitat", ha insistit Ximo Puig, que la definix com a "estabilitat política, honradesa i diàleg". "I res d'això té a veure amb les polítiques d'Aznar", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento