Comunitat Valenciana

Educació adjudica de manera immediata 73 places de professors jubilats a final de 2016

  • Per primera vegada en la història" s'ha fet després de les vacances de Nadal, mentre abans s'atorgaven una vegada reiniciat el curs educatiu.
  • Es tracta de 34 vacants per jubilació en Educació Primària, 30 en Secundària i nou per altres raons que es van adjudicar el passat dijous 5 de gener.
  • Segons el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "en un any s'ha recuperat el 57% del professorat suprimit per les retallades de l'antic Govern valencià.
Alumnos en clase
Alumnos en clase
GVA/JLBORT
Alumnos en clase

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha substituït un total de 73 places de professors jubilats el 30 de desembre de 2016, totes adjudicades com a vacants "de manera immediata per primera vegada en la història" després de les vacances de Nadal, mentre abans s'atorgaven una vegada reiniciat el curs educatiu.

Es tracta de 34 vacants per jubilació en Educació Primària, 30 en Secundària i nou per altres raons que es van adjudicar el passat dijous 5 de gener i entren en vigor aquest dilluns, el primer dia lectiu després del període festiu, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per comarques, a València s'han assignat 17 places de Primària i 13 de Secundària, a Alacant 15 de Primària i altres 15 d'ESO, i a Castelló dos de Primària i dos de Secundària, totes per jubilació. També s'han cobert per altres incidències cinc vacants més en Educació Primària i quatre addicionals en Secundària, fins a un total de 73 vacants.

Sobre aquesta qüestió, el responsable del departament, Vicent Marzà, ha destacat que "en un any s'ha recuperat el 57% del professorat suprimit per les retallades de l'antic Govern valencià" i ha assegurat que, amb aquestes adjudicacions, el Consell continua amb la seua "política que l'alumnat valencià tinga el professorat substitut a l'aula el més prompte possible".

Amb les mesures adoptades en el passat curs 2015-2016, la Conselleria d'Educació va aconseguir reduir el període de substitucions de 20 a deu dies de mitjana, el que ha tingut com a resultat que treballaren 1.200 docents substituts més que en cursos anteriors, segons ha detallat el departament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento