Comunitat Valenciana

Maillo defensa que Trillo torne a la seua plaça: "Què hem de fer, treure'l d'Espanya, enviar-lo a Perejil?"

  • El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha defensat este dilluns que l'exministre de Defensa Federico Trillo puga recuperar la seua plaça de funcionari, ja que és el seu dret, i s'ha preguntat si de cas cal enviar-lo a l'exili: "Què hem de fer amb Trillo, treure'l d'Espanya i enviar-lo a l'illa Perejil? Exiliar-lo?".
Fernando Martínez Maillo presenta las líneas básicas de la Ponencia Política
Fernando Martínez Maillo presenta las líneas básicas de la Ponencia Política
EUROPA PRESS
Fernando Martínez Maillo presenta las líneas básicas de la Ponencia Política

Maillo s'ha expressat així, en una entrevista en Onda Madrid, recollida per Europa Press, preguntat per la intenció de l'exministre de tornar a la seua plaça de lletrat en el Consell d'Estat quan deixe el seu actual lloc d'ambaixador a Londres.

El canvi de destí de Trillo coincidix amb la publicació d'un informe d'esta mateixa institució que reconeix responsabilitat patrimonial de l'Estat a l'accident del Yak-42, en què van morir 62 militars espanyols que tornaven de l'Afganistan el 26 de maig del 2003, quan Trillo era ministre de Defensa.

Maillo s'ha preguntat si és "un escàndol" que un funcionari que va guanyar la seua plaça per oposició torne a ella. "Per què no va a poder tornar? És sorprenent", ha lamentat, afegint que l'exministre "és una persona que té tots els seus drets com a ciutadà i com a funcionari públic" i per tant "té tot el dret del món a tornar a la seua antiga plaça".

El dirigent popular ha admès que li ha sorprès que l'informe s'hi haja conegut ara, "quan estava fet fa moltíssim temps" i, en tot cas, ha demanat que es llegisca l'informe complet perquè, segons la seua opinió, ve a ratificar el que van dir les cinc resolucions judicials sobre l'accident.

Això sí, ha admès que quan un cas hi ha víctimes mortals "és un debat molt complicat perquè cal situar-se del costat de les persones que ho seguixen passant malament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento