Comunitat Valenciana

Puig obri una ronda de consultes amb agents socials i partits per a preparar la Conferència de Presidents Autonòmics

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, comença este dilluns una ronda de consultes amb els diferents interlocutors socials i partits polítics de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de preparar la Conferència de Presidents Autonòmics, que es celebrarà el pròxim 17 de gener a Madrid.
Puig presenta la revista Valenciana de Estudios Autonómicos
Puig presenta la revista Valenciana de Estudios Autonómicos
GVA
Puig presenta la revista Valenciana de Estudios Autonómicos

Es tracta d'una reunió que el cap del Consell ja va reclamar l'any passat i que el president del Govern, Mariano Rajoy, portava cinc anys sense convocar, han informat des de la Generalitat.

El director del Gabinet de Puig, Arcadi España, ha explicat que l'objectiu d'estes trobades és "reforçar el consens" ja assolit entre els diferents partits polítics, organitzacions empresarials, sindicats, ajuntaments i societat civil, per a traçar una posició comuna de tota la Comunitat Valenciana al voltant "de la necessitat d'una reforma urgent del model de finançament i aconseguir un tracte just en les inversions de l'Estat".

Espanya ha reiterat que la intenció del Consell és acudir a la cita amb "una sola veu", per a acabar "des del diàleg, la unitat i sense partidismes" amb la discriminació històrica que patixen els valencians a tot espanya, han apuntat.

En este sentit, Puig ja va dir en el missatge d'Any Nou que "si 2016 ha sigut l'any del final de la invisibilitat dels valencians; 2017 ha de ser el principi del final de la discriminació dels valencians a tot Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento