Comunitat Valenciana

Cañizares creu que "adoctrinar els xiquets en ideologia de gènere és una maldat" i demana repensar la Llei Trans

  • El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha demanat a les institucions autonòmiques valencianes que "repensen" l'aplicació de la Llei que despatologitza la transsexualitat i que ara mateix es troba per a la seua tramitació i aprovació en les Corts, en qüestionar que "els projectes legislatius que fomenten la ideologia de gènere eviten la discriminació dels col·lectius vulnerables als quals es dirigixen". "Adoctrinar els xiquets en ideologia de gènere és una maldat", ha assenyalat.
El cardenal Cañizares durante la misa de este domingo
El cardenal Cañizares durante la misa de este domingo
M.JESÚS FERNÁNDEZ/AVAN
El cardenal Cañizares durante la misa de este domingo

Així es va expressar Cañizares en una homilia el 30 de desembre, Dia de la Sagrada Família, en què va fer referència al projecte de llei aprovat pel ple del Consell el 21 d'octubre i que l'arquebisbe qualifica com llei "sobre ideologia de gènere".

"Hem de lluitar per la dignitat de les persones i contra tot tipus de discriminació, però negar la diferència biològica entre home i dona no és anar a la solució, i per tant, qüestiona que els projectes legislatius que fomenten la ideologia de gènere eviten la discriminació dels col·lectius vulnerables als quals es dirigixen", ha apuntat el cardenal.

Per esta raó, ha apel·lat "als qui tenen la capacitat de decidir sobre esta qüestió". "En defensa de la democràcia que ens vam donar a Espanya, amb els drets i llibertats que tutela, demane amb la mà estesa que no actuen per imposició", ha destacat Cañizares, qui ha demanat "als qui considere autèntics demòcrates" que "repensen les coses, amb responsabilitat, assossec i prudència de govern".

L'Arquebisbe ha destacat que "no actue reactivament en contra de ningú, ni de cap legítima institució o rebutjant ningú, actue únicament a favor i únicament en defensa de l'ésser humà i de la família en coherència amb la fe que anima a l'Església".

LLUITA CONTRA LA DISCRIMINACIÓ

"L'Església defensa la igualtat de drets d'hòmens i dones, i promou les garanties perquè les dones no siguen víctima d'abusos físics, sexuals o d'ordre moral. Esta lluita contra la discriminació s'estén a tots els col·lectius, perquè l'Església ensenya la dignitat de tot ésser humà", subratlla Cañizares, qui considera que "la lluita contra la discriminació no arribarà a través d'este tipus de legislació".

També s'ha referit a "una necessària política familiar i una genuïna educació en tot el que contribuïsca a enfortir la família" i ha insistit que "es requerix urgentment conjuntar i impulsar múltiples iniciatives aportant idees, propostes, instruments operatius al servici de la promoció de la veritat i el bé de la família i de la vida".

Sobre esta qüestió "calen moltes coses", i a elles apunta el papa Francesc, per exemple a propòsit de la ideologia de gènere, que veu com un desafiament a la família, quan diu en la seua Exhortació sobre la família, que "esta ideologia presenta una societat sense diferència de sexe, i buida el fonament antropològic de la família. Esta ideologia porta a projectes educatius i directrius legislatives que promoguen una identitat personal i una intimitat afectiva radicalment desvinculades de la diversitat biològica entre un home i una dona", han apuntat des de l'Arquebisbat en un comunicat.

"ADOCTRINAR ELS XIQUETS"

En este sentit, Cañizares ha apuntat que el papa Francesc també l'ha definit com una "colonització ideològica" asseverant que l'adoctrinament de la ideologia de gènere és una maldat. Per este motiu, ha considerat "adoctrinar als xiquets en ideologia de gènere és una maldat".

Així, el cardenal ha demanat que "educadors, escriptors, polítics i legisladors, no poden deixar de tindre en compte que gran part dels problemes socials com la delinqüència juvenil, la droga, la prostitució o la violència contra la dona, té les seues arrels en els fracassos o carències de la vida familiar".

En esta línia ha animat que "acabem amb les contradiccions que en este sentit s'han produït en la nostra societat agreujant estos problemes, quan gairebé han buscat el descrèdit i el deteriorament de la institució familiar".

"LECTURA FIDEL DEL MAGISTERI DE L'ESGLÉSIA"

D'igual manera, ha invitat a "les associacions que han de veure amb la família, a polítics, a comunicadors i periodistes, a educadors, i als qui vullguen implicar-se, que ens endinsem en la lectura fidel del magisteri de l'Església, sobre l'home i la família, i que amb lucidesa, llibertat, respecte i decisió ho apliquem en la seua extensió i fondària".

Alhora, ha destacat que "la nostra posició és defensar la Doctrina Social de l'Església sobre la família, i per tant, promoure els drets de la família, el dret a la vida i difondre la veritat de la sexualitat humana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento