Comunitat Valenciana

El jutge d'Imelsa declara "complexa" la peça relacionada amb la Regidoria de Cultura

  • S'amplia de 6 a 18 mesos el termini màxim de la instrucció perquè puguen concloure's els informes pericials relacionats amb l'adjudicació dels contractes.
  • La peça inclou les adjudicacions de les obres de neteja de la façana de la Llotja, les Torres de Quart, dos ponts històrics i la construcció del Centre Cultural La Rambleta.
  • Estan investigades 12 persones, entre les quals es troben l'exregidora de Cultura María José Alcón, i l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent.
Alcón en imagen de archivo cuando fue a declarar a Mislata
Alcón en imagen de archivo cuando fue a declarar a Mislata
EUROPA PRESS
Alcón en imagen de archivo cuando fue a declarar a Mislata

El titular del jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa centrat en un suposat trepijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions públiques de la Comunitat, ha acordat declarar la complexitat en la peça separada 'E' de la causa, relacionada amb les presumptes adjudicacions irregulars de contractes per part de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València quan la dirigia la que va ser edil del PP María José Alcón.

El jutge estima la petició del fiscal i amplia de sis a 18 mesos el termini màxim de la instrucció perquè puguen concloure's els informes pericials arquitectònics relacionats amb l'adjudicació dels contractes suposadament arreglats, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

En la seua interlocutòria, el magistrat considera que la instrucció d'esta peça separada, en què hi ha 12 investigats per presumptes delictes de suborn i prevaricació, està condicionada al resultat d'aquestes pericials, que són "múltiples i requereixen l'examen d'abundant documentació".

Febrer de 2018

Amb la declaració de causa complexa, a la qual es van oposar alguns investigats, el jutjat estableix el 12 de febrer de 2018 com a data límit per a concloure la instrucció en esta peça separada.

La peça separada 'E' del cas Imelsa investiga, entre d'altres, les adjudicacions de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València de les obres de neteja i condicionament de la façana de la Llotja de València, les Torres de Quart i dos ponts històrics. També la construcció del Centre Cultural La Rambleta.

En aquesta peça, oberta pels delictes de suborn i prevaricació, hi ha 12 investigats, entre els quals hi ha l'exregidora de Cultura a l'anterior equip de govern del PP, María José Alcón, i l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent. S'investiguen vuit contractes públics, sospitosos d'irregularitats.

La llei estableix que es considerarà que la investigació és complexa quan recaiga sobre grups o organitzacions criminals; tinga per objecte nombrosos fets punibles; involucre gran quantitat d'investigats o víctimes; exigisca la realització de perícies o de col·laboracions recollides per l'òrgan judicial que impliquen l'examen d'abundant documentació o que implique la realització d'actuacions a l'estranger, entre d'altres.

Segons consta en la resolució judicial, "és possible discutir si una instrucció sobre 12 inicials investigats i vuit contractes públics justifica o no la declaració de complexitat i la possibilitat d'instrucció en sis mesos" però assenyala que el "transcendent" és que la instrucció i el seu desenvolupament estan en aquest moment condicionades pel resultat d'una pericial arquitectònica acordada, que és "múltiple" i requereix de l'examen d'"abundant documentació", com ha traslladat al jutge el perit.

Per a l'instructor, això és "suficient" per a justificar "legalment" la declaració de complexitat, que és procedent en aquest moment, segons ha demanat el fiscal. Suposat que la instrucció no haguera conclòs abans del final de la data, el ministeri públic pot instar una nova pròrroga.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento