Comunitat Valenciana

Lladró ven l'empresa al grup PHI Industrial

  • La Junta General Extraordinària de la companyia valenciana de porcellanes Lladró, celebrada este dijous en la seua seu de Tavernes Blanques (València), ha acordat acceptar l'oferta de compra sobre Lladró SA feta pel grup PHI Industrial.
Porcelanas de LLadró
Porcelanas de LLadró
EUROPA PRESS
Porcelanas de LLadró

Així ho ha indicat l'empresa en un comunicat, després que el mes de desembre passat la societat matriu de Lladró, Sogidei, publicara la convocatòria d'autoritzar la venda del 100% de les accions de l'empresa.

Esta operació de venda s'emmarca en el procés que Lladró va començar fa uns mesos amb la recerca de compradors i inversors. Així, la Junta comptava amb l'oferta principal del Grup PHI Industrial que ha assenyalat que el seu objectiu és "transformar el negoci i restablir la rendibilitat de l'empresa, per a d'esta forma garantir la seua viabilitat, sempre amb un enfocament en la creació de valor a llarg termini".

Segons expliquen des de l'empresa, després de valorar la proposta s'ha acceptat la venda de la totalitat de les accions de Lladró a esta mercantil per "la ferma voluntat expressada pel mateix grup inversor d'assegurar la continuïtat de la marca".

Alhora, els accionistes de Sodigei han considerat que PHI Industrial és un inversor "altament especialitzat que valora als artesans i gestors de les companyia com l'actiu que són" amb l'objectiu "transformar el negoci i restablir la rendibilitat de l'empresa, per a d'esta forma garantir la seua viabilitat, sempre amb un enfocament en la creació de valor a llarg termini".

"És una alternativa professional i sòlida per a restablir la rendibilitat i assegurar la continuïtat i el progrés de la companyia", subratllen des de la companyia valenciana.

Esta operació de venda s'emmarca en el procés que Lladró va començar fa uns mesos amb la recerca de compradors i inversors. Així, comptava amb l'oferta principal del Grup PHI Industrial que ha assenyalat que el seu objectiu és "transformar el negoci i restablir la rendibilitat de l'empresa, per a d'esta forma garantir la seua viabilitat, sempre amb un enfocament en la creació de valor a llarg termini".

Tot i això, dies més tard a esta oferta es va unir una altra "alternativa" presentada per accionistes que "representen més del 5% del capital social" de l'entitat, segons constava en l'ordre publicada en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME).

Concretament, esta sol·licitud demanava que la Junta d'este dijous prenguera en consideració un inversor alternatiu per a "la presa d'una participació majoritària, però no del 100%, de la mercantil Lladró, S.A.".

Fins ara, l'empresa estava controlada per la família de Juan Lladró, amb el 70% de les accions, mentre que les famílies dels altres dos germans José i Vicente controlaven el 30%, és a dir, el 15% cadascuna.

El mes de juny passat la firma valenciana va arribar a un acord amb els seus treballadors per a establir un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de 85 dies per a l'exercici 2016, així com l'avançament al 15 de juliol de la prejubilació de 40 treballadors, prevista inicialment per a octubre.

Segons fonts de la companyia de Tavernes Blanques (València), la direcció ha plantejat inicialment un ERTO de 110 dies tot i que finalment va pactar amb els treballadors anticipar l'eixida de 40 treballadors com a prejubilats per a així "reduir la intensitat" de la regulació.

L'acord va ser aprovat en assemblea per 149 vots a favor, 69 en contra i set nuls, i finalment es va establir un ERTO de 85 dies per a 2016 que, segons ha apuntat la companyia, "estava previst des del començament de les negociacions per a ajustar la capacitat de producció" de Lladró en tant es produïsquen les prejubilacions previstes per a octubre i que s'han avançat tres mesos al 15 de juliol.

A més, Lladró es va comprometre a aportar als treballadors la paga de vacances i Nadal afectades per l'ERTO "si les vendes de 2016 superen en un 4% o més les de l'any anterior".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento