Comunitat Valenciana

Oltra demana als Reis d'Orient una nou finançament, més inversions i "forces" per al Consell

  • La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, creu que "estaria bé" que els Reis d'Orient vingueren enguany "amb un sistema de finançament baix del braç just i constitucional que no castigara els valencians, amb les inversions que requerim" i, a més, que seguisquen "donant forces per a seguir treballant bé" al Consell.
Mónica Oltra en una entrevista a Europa Press
Mónica Oltra en una entrevista a Europa Press
EUROPA PRESS
Mónica Oltra en una entrevista a Europa Press

Així ho ha manifestat en una entrevista concedida a Europa Press la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en què ha repassat quins són els objectius més importants del seu departament per a este nou any.

Oltra ha remarcat que la Renda Valenciana d'Inclusió és "el gran projecte legislatiu" del 2017, tot i que també s'ha referit a la intenció de duplicar els punts de la xarxa Infodona, passant de 35 a com a mínim 71 a través de la municipalització del servici. En este sentit, ha recordat que es va privatitzar en el seu moment i el contracte s'acaba l'abril, per la qual cosa a partir d'ací "gairebé amb els mateixos diners, poc més, es podran duplicar els municipis als quals arriba".

També ha citat com a repte el concert social, per a evitar que les entitats del Tercer Sector que gestionen centres per a persones amb diversitat funcional o majors hagen d'estar "depenent del FLA, el que els sotmet a un estrès terrible". Per esta raó, en 2017 es treballarà en este concert social perquè estes entitats "no hagen d'estar pendents de si Montoro vol enviar els diners o no".

D'altra banda, s'ha referit a l'objectiu de convertir a l'IVAS a l'ens titular de la Generalitat o en la gestió del Programa Operatiu Social europeu per a invertir en contractes per part d'ajuntaments o entitats a personal per a treballar amb col·lectius "molt vulnerables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento