Comunitat Valenciana

L'APV invertirà més de 233 milions fins a 2020 en els seus tres ports

  • L'Autoritat Portuària de València (APV) invertirà en els seus tres ports -Sagunt, València, i Gandia- més de 233 milions fins a 2020 ja que el Pla d'Empresa, aprovat a l'últim Consell d'Administració, preveu inversions en els tres recintes de 56,19 milions d'euros durant l'exercici 2017 i preveu invertir més de 177 milions d'euros durant el període 2018-2020.
El Puerto de Valencia se abre a las visitas ciudadana
El Puerto de Valencia se abre a las visitas ciudadana
APV
El Puerto de Valencia se abre a las visitas ciudadana

Per recintes, l'Autoritat Portuària de València invertirà 35,44 milions d'euros al port de València en 2017. D'ells, destaca una partida de 25,55 milions d'euros per a la generació i condicionament de nous atraquis i superfícies. En concret, està previst invertir 18,5 milions d'euros per al dragatge de les dàrsenes Príncep Felip i Llevant i la millora dels calats dels molls Príncep Felip, Llevant i transversal de Costa.

Segons ha indicat l'APV en un comunicat, estes actuacions permetran incrementar el calat de les tres terminals de València fins a una cota de 18 metres i convertiran el recinte en "el primer del Mediterrani a estar adaptat en la seua totalitat per a atendre la nova generació de vaixells portacontenidors, caracteritzats per transportar més de 18.000 TEU".

Alhora, dins d'estes partides, l'APV preveu invertir 3,7 milions per a la pavimentació de l'antiga terminal de granels en 2017. D'acord amb el Pla d'Empresa, a més d'esta inversió inicial, dedicarà 9 milions d'euros més fins a 2020 per a culminar algunes d'estes obres que es desenvoluparan gradualment.

Pel que fa a la millora dels accessos, el Pla d'Empresa 2017 preveu 1,7 milions d'euros d'inversió per a actuacions en matèria d'accessibilitat viària al Port de València, entre les quals s'inclouen obres com la prolongació del vial de l'ampliació sud i el nou accés al moll de creuers i depot.

En matèria de ferrocarril, l'entitat destinarà 3 milions d'euros en 2017 per a la remodelació de la terminal ferroviària del Moll Príncep Felip i la seua adaptació a l'ample internacional UIC. Esta actuació, que tindrà la seua continuïtat en la remodelació i adaptació UIC de la xarxa viària entre el Moll de Ponent i Molls de Costa i de Llevant, requerirà inversions per valor de 52 milions d'euros fins a 2020.

D'altra banda, d'acord amb el Pla d'Empresa, durant 2017 es destinaran 3 milions d'euros per al començament de la nova terminal marítima de creuers que anirà emplaçada en l'ampliació nord del port de València. Està previst que la nova terminal reba 12 milions d'euros més fins a 2019, data en la qual culminarà l 'obra.

PORT DE SAGUNT

Al port de Sagunt, es destinarà en 2017 al voltant de 6,3 milions d'euros al recinte del Camp de Morvedre i al voltant de 38 milions d'euros més fins a 2020.

Estes inversions es concreten en partides com els 1,3 milions d'euros per a la pavimentació del Moll Nord-est; un milió d'euros per a la construcció d'un edifici de magatzem auxiliar i l'ampliació de les oficines de l'APV, o els 3,1 milions d'euros (1,5 milions d'euros en 2017 i 1,6 milions en 2018) per a la construcció del nou Lloc d'Inspecció Fronterera de Sagunt.

Alhora, es dedicarà un milió d'euros per a l'accés ferroviari al port de Sagunt. En esta línia, l'APV ja ha registrat inversions per valor de 28,3 milions d'euros per als tres exercicis següents.

PORT DE GANDIA

El Port de Gandia, per part seua, rebrà en 2017 inversions per un import global d'1,9 milions d'euros. Per al recinte de la Safor s'han previst partides com 727.000 euros per al condicionament del dic Nord del port que permetran culminar el passeig de l'escullera de la població, 391.000 euros per a la reordenació de la zona sud i ampliació de la Llotja i 200.000 euros més per al dragatge del canal d'entrada a l'enclavament portuari.

Alhora, fins a 2020, el Pla d'Empresa de l'APV preveu invertir 11 milions d'euros més. Durant este període les principals inversions es repartiran entre nous accessos per carretera i obres previstes en el Pla Director de Gandia, com les previstes en al recinte del Moll Serpis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento