Comunitat Valenciana

La Generalitat comença un procediment sancionador contra Airbnb per publicitar apartaments sense registrar

  • L'Agència Valenciana de Turisme ha iniciat un procediment sancionador contra la plataforma de lloguer d'apartaments Airbnb per publicitar en el seu lloc web habitatges turístics són incloure el nombre de registre. Airbnb es podria enfrontar amb una sanció de fins a 30.000 euros, segons han confirmat a Europa Press fonts d'este departament de la Generalitat.

Segons les mateixes fonts, el camí que ha arribat a desembocar en un procediment sancionador va començar en detectar en el web, a través del treball d'inspectors, l'existència d'apartaments turístics sense constar el nombre de registre. A l'estiu de 2015 es van iniciar les gestions perquè la plataforma regularitzara la situació dels habitatges que oferia.

Tot i això, els contactes mantinguts amb la plataforma al llarg de 2016 i les propostes de col·laboració no han arribat a una solució satisfactòria, ja que Airbnb manté sense regularitzar estos habitatges oferits en el web.

Per este motiu, s'ha iniciat per part de l'Agència Valenciana de Turisme un expedient sancionador, en què la plataforma té un termini de sis mesos per a presentar al·legacions.

Una vegada estiga la resolució, Airbnb -que s'enfronta amb una sanció de 30.000 euros- encara podria recórrer la decisió bé en alçada davant de la pròpia administració o a través dels tribunals mitjançant un recurs contenciós administratiu, segons la mateixa font.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento