Comunitat Valenciana

Fiscalia arxiva la denúncia del PP pel finançament de Compromís a les eleccions de 2015

  • En una denúncia del PPCV presentada el passat 5 d'octubre, aquesta formació qüestionava el destí de fons electorals i les seues fonts d'ingressos.
  • La denúncia se sustentava en un informe del Tribunal de Comptes en el qual, segons els populars, es posava de manifest "una sèrie d'irregularitats".
  • Asseguraven que la comptabilitat electoral no recollia la manera que s'havien pagat els al voltant de 800.000 euros que es declaren pendents de pagament a proveïdors.
Dirigentes de Compromís celebrando los resultados del 24M
Dirigentes de Compromís celebrando los resultados del 24M
EUROPA PRESS
Dirigentes de Compromís celebrando los resultados del 24M

La Fiscalia Provincial de València ha decidit arxivar les diligències d'investigació penal obertes pel finançament de Compromís arran d'una denúncia del PPCV en què esta formació qüestionava el destí de fons electorals i les seues fonts d'ingressos a les eleccions municipals celebrades el maig de 2015, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

El PPCV va presentar una denúncia el passat 5 d'octubre contra la formació política Bloc-Iniciativa-Verds: Compromís per un presumpte delicte d'apropiació indeguda de fons electorals i un altre delicte electoral per falsejament comptable.

En el moment en què es va conèixer l'obertura de les diligències d'investigació, a final d'octubre, el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, qualificava la decisió de "tràmit per a demanar informació" i defensava que el Tribunal de Comptes no veia cap problema amb els comptes de Compromís. "La millor mostra és que no es redueix la subvenció que se'ns atorga", argumentava.

La denúncia del PPCV se sustentava en un informe del Tribunal de Comptes en el qual, segons els populars, es posava de manifest "una sèrie d'irregularitats". Entre elles, alertava que s'havien pagat despeses de naturalesa no electoral per import de 159.337,66 euros, dels quals 64.213,90 corresponien a despeses per operacions ordinàries i 95.123,76 euros a despeses per enviaments de propaganda electoral.

Alhora, indicava que s'havien realitzat pagaments fora del termini de 90 dies per import de 3.017,16 euros; i assenyalava que existia un saldo insuficient en el compte bancari electoral amb el qual fer front al deute amb proveïdors que estava pendent de pagament i que ascendia a 789.194,66 euros.

A més, s'apreciava -tal com recull la denúncia- que els recursos declarats -396.503,45 euros- eren "sens dubte insuficients" per a fer front a la despesa electoral declarada -1.280.965,86 euros-, pel que estimaven que s'havien utilitzat altres recursos no declarats per al pagament de les despeses de la campanya electoral.

D'això el PPCV inferia que s'havien destinat fons electorals, percebuts com a subvenció o com a aportacions, al pagament de despeses que no tenen naturalesa electoral. A més, agregaven que la comptabilitat electoral no recollia la manera que s'havien pagat els al voltant de 800.000 euros que es declaren pendents de pagament a proveïdors, "ocultant la procedència dels fons destinats amb esta finalitat i impedint que el Tribunal de Comptes puga fiscalitzar si tals recursos tenen una procedència lícita d'acord amb la llei".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento