Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant estudia prioritzar les persones sense recursos a través dels bons de transport

  • L'Ajuntament d'Alacant estudia un canvi en les ajudes als bons de transport per a donar prioritat a les persones i col·lectius sense recursos. Amb tot, s'ha matisat que això no suposarà la desaparició de passes com el 'Bono Jove' amb tarifa plana.
Un autobús circula por la rambla en dirección a Alfonso el Sabio
Un autobús circula por la rambla en dirección a Alfonso el Sabio
EUROPA PRESS
Un autobús circula por la rambla en dirección a Alfonso el Sabio

Segons ha informat el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Fernando Marcos, en declaracions a Europa Press, la idea és "donar-li una volta al sistema de bo transport" amb la finalitat que els diners que el consistori destina a les subvencions del transport públic s'utilitzen "de la millor manera" i puga arribar sobretot "a les capes més desafavorides dels ciutadans i siga així "el més just possible".

Tot i això, ha apuntat que han d'avaluar la manera de fer-ho i ha afegit que esta reformulació no significa que vagen a desaparèixer els tipus de bo transport que existixen actualment. De fet, ha recordat que al començament de l'any es posarà en marxa el Bo Jove amb tarifa plana de 15 euros per a joves d'entre 5 i 30 anys.

D'altra banda, Marcos ha instat a la Conselleria a agilitzar el projecte del taxi compartit en les partides rurals, ja que ha confessat que és la seua "espina clavada", ja que sap la importància que té esta iniciativa per als veïns de les pedanies. Una mesura que volia que estiguera funcionant ja este curs escolar, però que s'està endarrerint. Tot i això, ha afirmat que la relació amb la Conselleria és "fluida" i ha confiat que la puguen implantar.

A més, ha ressaltat la intenció de fer un nou Pla d'Itineraris Ciclistes 2017-19, amb un pressupost de 750.000 euros, al costat de l'ampliació de l'activitat de Ciclobarris.

Tot això emmarcat a la Mesa del Transport, conformada per veïns, associacions, empresa concessionària, Comitè d'Empresa, tècnics municipals i el mateix regidor, per a prendre decisions "de manera consensuada".

POLICIA LOCAL

Pel que fa a la reestructuració de la plantilla de la Policia Local, Marcos ha reiterat que se seguiran prestant "tots els servicis" i que el que estan fent és "optimitzar els recursos tant materials com humans".

A això ha afegit que, després de la divisió en quatre districtes físics, ja és obert el termini perquè els agents elegisquen destí, de manera que en gener espera que comence a funcionar l'última estructura.

Finalment, el regidor ha volgut agrair el treball tant dels seus tècnics com dels companys de l'equip de Govern, en especial de l'alcalde, Gabriel Echávarri, per ser "capaç de portar a terme el que estem fent per a la ciutat, amb les limitacions que tenim".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento