Comunitat Valenciana

Un total de 47 persones moren per ofegament en espais aquàtics de la Comunitat en 2016

  • Aquesta xifra, representa vuit morts més que l'any passat (39) en l'autonomia, fet que suposa el 10,8% del total dels ofegats a Espanya.
  • En juliol i agost, les morts van disminuir en quasi el 26%, en abaixar a 115 en 2016 enfront de les 155 que es van produir l'any anterior.
  • Es tracta de dades oferides per l'Informe Nacional d'Ofegaments que elabora la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.
Rescate realizado por Cruz Roja en una playa de Alicante
Rescate realizado por Cruz Roja en una playa de Alicante
CRUZ ROJA ALICANTE
Rescate realizado por Cruz Roja en una playa de Alicante

Un total de 47 persones han mort per ofegament en espais aquàtics de la Comunitat Valenciana al llarg de 2016, segons el balanç de l'Informe Nacional d'Ofegaments que elabora la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

Aquesta xifra, representa vuit morts més que l'any passat (39) en l'autonomia, fet que suposa el 10,8% del total dels ofegats a Espanya. La Valenciana se situa com la quarta regió amb major nombre de víctimes després de Les Canàries, Galícia i Andalusia.

En el conjunt del país, el nombre de persones mortes per ofegament en espais aquàtics es va elevar a 437. La xifra supera en 22 les persones mortes per aquesta causa l'any passat, fet que suposa un augment de 5,03 % en relació amb 2015.

El perfil de la víctima mortal és un home (80% dels casos), de nacionalitat espanyola (70%), més de 45 anys (61,2%), que perd la vida en una platja (51,7%) que no té vigilància (86%) entre les 10.00 i les 18.00 hores (56,5%).

Només quatre mesos van registrar menys morts en 2016 que l'any anterior, tot i que amb baixades molt pronunciades el juliol, amb trenta menys, i octubre, amb un descens de vint-i-quatre òbits, al costat d'agost, on hi va haver deu menys, i setembre, amb una baixada d'onze.

Cal destacar que l'augment de morts en el conjunt de l'any s'ha donat malgrat l'accentuat descens que es va donar en els dos principals mesos d'ús dels espais aquàtics, juliol i agost, en els que les morts van disminuir en quasi el 26%, en abaixar a 115 en 2016 front a les 155 que es van produir l'any anterior.

En els altres vuit mesos de l'any hi ha hagut més víctimes mortals que en l'anualitat precedent, amb especial significació el maig, on es van donar 29 morts més, i gener, amb 20. El juny hi va haver 13 morts més, deu en febrer i abril, nou el desembre, quatre el novembre i dos al març .

Comunitats autònomes

Per territoris, Canàries va ser la comunitat autònoma on més ofegaments en el mitjà aquàtic s'han donat, amb 71 casos, seguida de Galícia, amb 69, Andalusia (66), Comunitat Valenciana (47), Illes Balears (37), Castella i Lleó (31), Catalunya (30), el País Basc (18), Aragó (12) i Regió de Múrcia (11).

Amb menys de deu morts es troben Astúries, on hi ha hagut nou, Castella-la Manxa (8), Extremadura (7), Cantàbria (6), Ceuta-Melilla, amb quatre en cada Ciutat Autònoma, Comunitat de Madrid (3) i la Rioja i Navarra, amb dos en cada territori.

Respecte a l'anualitat anterior, el nombre de morts ha augmentat en nou territoris, que són Galícia, amb 28 morts més, Castella i Lleó, amb 22, el País Basc (10), Canàries (9), Comunitat Valenciana (8), Illes Balears i Melilla (3 en cada cas) i Astúries (1).

Per contra, Catalunya, amb 27 morts menys, és la Comunitat Autònoma on el descens de morts ha sigut més accentuat, per davant de Ceuta i Regió de Múrcia, amb vuit en cada territori, Cantàbria (7), Navarra (4), Comunitat de Madrid, (3), Andalusia i Castella-la Manxa, amb dos en cada regió, i Extremadura, amb un, mentre que no van registrar variació entre els 2016 i 2015 a Aragó i La Rioja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento