Comunitat Valenciana

Incliva se suma a l'Associació Europea de Big Data

  • L'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital Clínic de València (Incliva) s'ha incorporat a l'Associació Europea de Big Data, la major organització no governamental de la Unió Europea per a la valorització dels anomenats 'big-data' o dades massives, en la vessant d'investigació biomèdica.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, es referixen "al conjunt d'informacions i dades de tal volum i complexitat que el seu processament i anàlisi requerix d'eines i tecnologies pròpies perquè puguen ser útils".

Constituïda en 2014, l'Associació Europea de Big Data té més de 150 membres procedents de tot Europa, de caràcter heterogeni, ja que formen part d'ella xicotetes i grans empreses, centres tecnològics i d'investigació i universitats.

El seu objectiu és desenvolupar projectes que posen en valor l'ús dels big-data i canviar la percepció existent actualment sobre la seua utilització. En particular, l'associació perseguix "reforçar la competitivitat i el lideratge tant dels proveïdors com dels usuaris dels big-data, la creació de sistemes tecnològics i de servicis, la formació de professionals del sector, creant bases de dades basades en l'excel·lència i d'utilitat per a la ciència".

Segons el parer del doctor Josep Redón, director científic d'Incliva, "en sanitat, el Big Data no servirà per a saber què ha passat sinó per a descobrir què passarà i poder adoptar les millors decisions per a la societat en general i el pacient en particular, generant estalvis significatius i millorant alhora la qualitat de vida".

"Des d'Incliva volem posar en marxa projectes d'investigació centrats en big-data amb l'objectiu de millorar l'atenció sanitària", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento