Comunitat Valenciana

L'IVC destina més de 390.000€ al foment de les activitats musicals i la producció discogràfica

  • L'import total de les ajudes per al foment de les activitats musicals és d'un total de 340.000 euros, el triple que en 2015.
  • Les ajudes a la producció i l'edició discogràfica, s'han dotat amb un pressupost de 50.000 euros, 36.750 euros més que l’any passat.
  • Segons el director de l’IVC, “anem a seguir en el camí de la consolidació de la producció musical valenciana, tal com es marca en el Pla Estratègic 'Fes cultura'".
Concierto en la Plaza de Toros de Valencia
Concierto en la Plaza de Toros de Valencia
RAQUEL ABULAILA
Concierto en la Plaza de Toros de Valencia

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV la resolució de les ajudes per al foment d'activitats musicals, com l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular, gires i projectes de producció musical, així com les ajudes a la producció i l'edició discogràfica de 2016.

El director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que "el fet d'haver triplicat enguany l'import total de les ajudes a la música, en els apartats de producció, festivals i discografia, ha permés incrementar considerablement el suport als grups professionals que tradicionalment ja rebien una ajuda xicoteta, però incorporant també nous beneficiaris, tant grups com festivals de música i projectes de música clàssica i contemporània", i ha assegurat que "aquest tipus d'ajudes, el seu increment i distribució, aconsegueixen que també a través de la música clàssica i contemporània i els projectes més innovadors es vertebre el país, ja que aquests recursos arriben a totes les nostres comarques". 

L'import total de les ajudes per al foment de les activitats musicals és d'un total de 340.000 euros, quantitat que triplica la destinada en l'exercici 2015, que va ser de poc més de 103.000 euros.

S'han concedit un total de 208 ajudes. Concretament han sigut 104 ajudes a la celebració i l'organització de festivals, 22 a la celebració de concursos, 63 a la celebració de projectes singulars, 11 ajudes a gires fora del nostre territori i 8 a projectes de producció musical. 

Pel que fa a les ajudes a la producció i l'edició discogràfica, s'han dotat de 50.000 euros, un augment considerable respecte a la convocatòria de 2015, que va ser de 13.250 euros. S'han concedit un total de vint ajudes amb la finalitat d'impulsar i afavorir l'edició i la producció discogràfica d'obres musicals de compositors i intèrprets valencians en l'àmbit competencial de la Generalitat. 

Segons el director general de l'Institut Valencià de Cultura, "el nostre territori té una producció discogràfica àmplia i molt rica, especialment pel que fa a la producció de discos en llengua pròpia. És per això que hem volgut incrementar, en la mesura que siga possible, les ajudes, i treballar així en el camí de la consolidació de la producció musical valenciana, tal com es marca en el Pla Estratègic Cultural 'Fes cultura'".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento