El cinema dialoga amb les arts visuals a CaixaForum Barcelona

  • Fins a 349 peces exposades parlen de la relació entre l'art i el cinema, que arriba als 120 anys d'història compartida.
  • La majoria de les obres les ha cedit per aquesta mostra la Cinémathèque Française.
Fotograma d'un film de l'any 1917 dels germans Lumière.
Fotograma d'un film de l'any 1917 dels germans Lumière.
CAIXAFORUM BARCELONA
Fotograma d'un film de l'any 1917 dels germans Lumière.

Fins a quin punt el cinema es va concebre com un art tant plàstic com narratiu? Al voltant de la resposta a aquesta qüestió s'articula la mostra Art i cinema. 120 anys d'intercanvis de CaixaForum Barcelona, que posa en diàleg el cinema i les arts plàstiques al llarg de la seva història en comú.

El museu exhibeix 349 peces entre films, fotografies, obres d'art, dibuixos, objectes, vestits o llibres d'artista. La majoria les han cedit per aquesta mostra la Cinémathèque Française i les restants provenen tant de la Col·lecció La Caixa d'art contemporani i fons d'altres galeries. L'exdirector de l'entitat, Dominique Païni, és el comissari de l'exhibició.

"Sempre he pensat que el cinema va néixer de la pintura. Els germans Lumière tenien bona formació pictórica, i el seu pare era pintor; Quan filmen el mar, ho fan com els impressionistes de l'època", va exposar ahir Païni.

El comissari també relaciona la influència del cinema se Jean-Luc Godard amb la pintura surrealista, per exemple.

Precisament, els germans Lumière al costat de mestres impressionistes; Chaplin amb els artistes d'avantguarda; Dalí amb Hitchcock; O Jean-LUc Godard amb Andy Warhol i Yves Klein són només algunes de les associacions que presenta l'exposició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento