Comunitat Valenciana

El Consell de Parc Sagunt qualifica la venda per al centre logístic de Mercadona de "fita històrica"

  • El consell d'administració de Parc Sagunt ha qualificat l'acord per a la venda de la parcel·la Z2 a Mercadona com "una fita històrica per al futur del parc i per al desenvolupament econòmic de la Comunitat".

Este acord, recorda l'organisme a través d'un comunicat, ha sigut assolit este dimecres a la reunió del consell de Parc Sagunt a la qual han assistit, com a representants del Govern valencià (que té el 50% de la societat), la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Blanca Marín. També han estat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i representants de l'Estat.

Les representants del Govern valencià en este consell han destacat que "hui comença un punt d'inflexió en el desenvolupament de Parc Sagunt, una nova etapa que va a suposar un reconeixement per al desenvolupament econòmic de la Comunitat, després de més de set anys de paralització d'estes obres, el que podia haver-hi abocat a la fallida a esta societat i a la pèrdua d'un centre logístic que ara va a convertir-se en referent a tot Europa".

La secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament i presidenta de Parc Sagunt, María José Mira, ha destacat que "este acord va a convertir a Parc Sagunt a la zona logística i empresarial amb més projecció de la Unió Europa". Així, ha subratllat que la situació geoestratègica de Sagunt ho convertix al "millor espai per a l'atracció d'empreses".

"La Generalitat -ha prosseguit- sempre ha confiat i recolzat el desenvolupament d'este nus empresarial". Així, ha recordat com des de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l'Institut Valencià de Finances (IVF) s'ha recolzat de manera decidida este projecte amb injeccions de capital que han permès "el desenvolupament del parc".

"Esta aposta d'un dels vaixells insígnia de la nostra economia ratifica el potencial que atresora Parc Sagunt per a convertir-se en punta de llança per a la consolidació de la recuperació econòmica i en generador de llocs de treball", ha afegit.

"El Govern valencià -ha continuat- sempre ha mantingut que Parc Sagunt havia de jugar este paper. Això demostra que la nostra estratègia era l'encertada i que el teixit productiu de la Comunitat té en este parc empresarial una eina clau per a desenvolupar tot el seu potencial".

A més, el consell de Parc Sagunt ha agraït "el treball, l'esforç i la discreció" dels treballadors de Parc Sagunt. Al seu torn, ha posat èmfasi en la importància que va a tindre en Parc Sagunt amb una empresa com Mercadona, "que pot provocar l'acostament d'instal·lacions de proveïdors que dinamitzen el creixement de la zona.

Així, ha destacat el fet que siga Mercadona l'empresa que hi haja adquirit la parcel·la, "una empresa familiar valenciana, amb més 76.000 treballadors, implantada en el territori i compromesa amb el progrés social i econòmic de la Comunitat Valenciana".

DESBLOQUEIG DE LES OBRES

Ara s'ha aconseguit tancar, dins el termini d'alienació directa, un acord per a l'adjudicació a Mercadona de la parcel·la més important i logísticament més preparada de totes les ubicades en este parc empresarial, per un valor de 24.147.398 euros.

La parcel·la Z2 està formada per 358.000 metres quadrats i té tots els servicis de llum, aigua i gas. A més, disposa d'una ubicació privilegiada per la proximitat a la futura via del ferrocarril que connectarà Sagunt amb Saragossa i perquè suposa una continuació del propi port de Sagunt, de manera que es convertix en la seua zona logística per excel·lència.

L'acord de venda d'esta parcel·la a Mercadona va a convertir este parc empresarial en un nus logístic "de primera magnitud, el més important i dinàmic de la Comunitat Valenciana i de tot l'arc mediterrani", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento