Comunitat Valenciana

Mercadona construirà el seu principal bloc logístic regulador en una parcel·la de Parc Sagunt

  • Per a Mercadona, "és una oportunitat per a reforçar la nostra xarxa logística, en dotar-la del qual serà el nostre Principal Magatzem Regulador".
  • Mercadona, que disposa d'una xarxa logística eficient amb 13 blocs logístics i 3 magatzems satèl·lit replicarà el seu model de magatzem intel·ligent.
  • Puig ha destacat "el suport crucial" que suposa aquest projecte perquè Parc Sagunt es convertisca en el gran centre logístic de la Comunitat.
El presidente de Mercadona, Juan Roig, en la presentación de resultados de 2014.
El presidente de Mercadona, Juan Roig, en la presentación de resultados de 2014.
EUROPA PRESS
El presidente de Mercadona, Juan Roig, en la presentación de resultados de 2014.

Mercadona construirà un nou bloc logístic en Parc Sagunt després d'haver resultat adjudicatària de la parcel·la Z-2, ubicada al carrer Motor de Valero d'este parc empresarial de la població valenciana de Sagunt, informa la cadena de supermercats.

El Consell d'Administració de Parc de Sagunt, que representa la propietat de la parcel·la, participada al 50% per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i per SEPI Desenvolupament Empresarial, ha acordat, després de passar els tràmits administratius pertinents, aprovar l'oferta presentada per Mercadona de 24 milions d'euros i la corresponent adjudicació de la parcel·la Z-2.

Sobre esta qüestió, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat, "el suport crucial" que suposa la construcció del nou bloc logístic de Mercadona després de la de Parc Sagunt per a aconseguir que es convertisca en el gran centre logístic de la Comunitat Valenciana.

"Demostra la confiança d'una gran empresa com Mercadona en la nostra terra per a assentar-se ací", ha assenyalat el president, fet que suposa "un impuls decisiu per a tota la comarca i per a la Comunitat", subratlla el 'president' en un comunicat conjunt de Mercadona, Generalitat, Ajuntament de Sagunt i Sepides difós per la firma.

Per la seua banda, el director general de Logística de Mercadona, Oriol Montanyà, ha manifestat que "els 358.270 metres quadrats de la parcel·la de Parc Sagunt adquirida, sumats a la seua estratègica ubicació, la converteixen en una de les millors opcions per a reforçar els servicis logístics de la companyia, amb la construcció en successives fases del que significarà el Principal Magatzem Logístic de la mateixa. L'esmentada parcel·la és una oportunitat per a reforçar la nostra xarxa logística, en dotar-la del qual serà el nostre Principal Magatzem Regulador per a la resta de blocs de tota mena de referències".

Alhora, ha manifestat que "esta nova aposta va a permetre incrementar la nostra productivitat i optimitzar l'eficiència de la resta dels nostres magatzems per a seguir, com és el nostre objectiu, transportant cada vegada més amb menys recursos".

Alhora, l'alcalde de Sagunt i membre del Consell d'Administració de Parc Sagunt, Quico Fernández, ha expressat la seua "satisfacció", ja que este projecte "no només demostra que el gran esforç que hem fet per a reiniciar Parc Sagunt ha valgut la pena, sinó perquè estic convençut que va a atreure moltes més inversions que en poc temps faran necessari ampliar el parc".

"Sagunt serà l'avantguarda de la reindustrialització i de la recuperació econòmica del nostre país. Sempre es parlava de Parc Sagunt com el millor polígon empresarial de Mediterrani, però les empreses no arribaven. Ara anem a passar del virtual al real i a més amb Mercadona, l'empresa valenciana més important", augura.

Revitalització econòmica

Des de SEPI Desenvolupament Empresarial (Sepides) assenyalen que una de les vies per a la dinamització de l'activitat empresarial és el desenvolupament de programes de revitalització econòmica a través del disseny, urbanització i promoció, en cooperació amb organismes oficials o de manera directa de parcs empresarials, sent l'operació de venda de la parcel·la Z-2, un clar exemple de l'obtenció d'importants resultats gràcies a la unió de diferents Administracions a favor del foment i revitalització industrial.

L'operació de venda de la parcel·la Z-2 a Mercadona, suposarà un "important suport per a la zona de Sagunt, així com la dinamització i enriquiment de la zona". Des d'este nou i Principal Magatzem Regulador es proveirà al seu torn als altres magatzems repartits per tot el territori nacional, fent una vital funció de pulmó subministrador dels mateixos, per a garantir en cada cas els estocs necessaris de tot tipus de productes, independentment de l'origen i destí final dels mateixos, detalla la companyia.

Mercadona disposa actualment d'una xarxa logística eficient amb 13 blocs logístics i 3 magatzems satèl·lit. El 2007 va decidir apostar per un nou model de magatzem, un bloc logístic intel·ligent, innovador i totalment automatitzat i que aposta pels llocs de treball de qualitat en els magatzems.

En este nou bloc logístic, que ara es començarà a dissenyar, la companyia té previst replicar el seu model de magatzem intel·ligent, ja que permet eliminar qualsevol mena de manipulació i sobreesforç innecessaris per part dels treballadors, el que contribueix a prevenir el risc d'accidents laborals i, a més, incrementa la productivitat i eficiència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento