Comunitat Valenciana

Tallada la CV-428 a l'altura de Cortes de Pallás pel despreniment de dues pedres

  • Es tracta del mateix punt que ha estat tancat al trànsit entre abril i desembre de l'any passat per l'enfonsament de part de la muntanya.
  • "Es tracta de dues pedres de més o menys un metro" i que, per tant, "no és comparable" al qual va patir el municipi en 2015, diu l'alcalde.
  • Els tècnics de la Diputació i els enginyers l'empresa responsable de les malles de contenció emetran un informe a primera hora de dimecres.
La carretera permanecerá cerrada hasta el miércoles por la previsión de lluvias
La carretera permanecerá cerrada hasta el miércoles por la previsión de lluvias
AYUNTAMIENTO
La carretera permanecerá cerrada hasta el miércoles por la previsión de lluvias

La carretera CV-428 estarà tallada preventivament fins al dimecres al quilòmetre 15,5 a Cortes de Pallás (València) en els dos sentits pel despreniment de dues pedres. Es tracta del mateix punt que ha estat tancat al trànsit entre abril i desembre de l'any passat per l'enfonsament de part de la muntanya, tot i que el tram és "significativament més xicotet" i s'ha produït a la zona més alta.

Així ho ha explicat a Europa Press l'alcalde de Cortes de Pallás, Fernando Navarro, que ha subratllat que "només es tracta de dues pedres de més o menys un metro" i que, per tant, el despreniment "no és comparable" al qual va patir el municipi en 2015, on es va impedir durant mesos utilitzar el vial d'accés.

Les fortes pluges han ocasionat el despreniment este matí entorn de les 11.30 hores, tot i que prèviament s'havien registrat caigudes de pedres més xicotetes. L'Ajuntament ha acordat tallar la carretera de manera preventiva des de les 12.00 hores i la mantindrà tancada al trànsit durant tot el dimarts 6 de desembre per la previsió de pluges.

Els tècnics de la Diputació de València -de la qual depèn de la CV-428- i els enginyers l'empresa responsable de les malles de contenció emetran un informe a primera hora de dimecres, a partir del qual es decidirà la reobertura de la carretera o s'iniciaran obres.

El primer edil ha subratllat sobre esta qüestió que "només s'ha tallat preventivament" i "fins que ningú diga que és estable no es reobrirà", ha remarcat, perquè creu que "no hi ha garanties" en tractar-se d'una zona muntanyosa i amb pluja "sense cessar". A més, ha ressaltat la "prudència" d'actuació a la carretera després de l'incident de l'any passat.

Com a conseqüència del despreniment, s'ha establit un itinerari alternatiu pel Queixal, uns accessos que arriben fins a l'A-35 de Xàtiva, a més de les eixides alternatives a Xarafull o la Canal de Navarrés, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento