Comunitat Valenciana

Una empresa valenciana crea un robot per a ensenyar als escolars programació i electrònica

  • Consta d'un kit de peces, un programari i una aplicació que busca convertir-se en una eina educativa d'ús diari en els col·legis.
  • No pretén que els xiquets es convertisquen en mestres de la programació, sinó que es familiaritzen amb dispositius programables.
  • Segons el seu creador, Fran Castaño, "té una extensa varietat de sensors i actuadors que poden afegir-se per a crear diferents solucions".
El robot inteligente Frank 1
El robot inteligente Frank 1
INFORTISA
El robot inteligente Frank 1

L'empresa valenciana Infortisa ha creat el robot Frank-1, un projecte "pioner a Espanya" dissenyat perquè els més menuts aprenguen mitjançant un sol joc ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques a l'aula.

Frank-1 és un robot que consta d'un kit de peces, un programari i una aplicació que pretén convertir-se en una eina educativa d'ús diari en els col·legis ja que l'assignatura optativa de robòtica en Educació primària és cada vegada més demandada.

Esta eina, explica la firma a través d'un comunicat, respon al fort creixement que la robòtica educacional està tenint en les escoles i no pretén que els xiquets es convertisquen en mestres de la programació, sinó que es familiaritzen amb dispositius programables, cada vegada més presents en la nostra societat.

Es tracta d'un robot que creix i es desenvolupa conforme creixen els coneixements dels més menuts de manera que "té una extensa varietat de sensors i actuadors que poden afegir-se i programar per a crear diferents solucions", explica el seu creador, Fran Castaño.

Alhora, permet experimentar el muntatge mecànic, practicar el funcionament d'electrònica jugant amb les connexions i reprogramar el robot, sempre amb l'opció de recuperar el programa original.

El robot es basa en una plataforma utilitzada comunament en el món de la robòtica i la programació (Open Source Arduino Mega) i permet la possibilitat de controlar-lo a través d'una aplicació mòbil pròpia.

Segons el director general de la marca Iggual de Infortisa Joaquín Fernández, "Frank-1 no és només un joguet, és mecànic, electrònic, programació, pensament lògic i ordenat, una eina que pot fer dels més menuts futurs enginyers".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento