Comunitat Valenciana

El Psiquiàtric de Bétera, pendent de l'eixida definitiva per a la seua unitat de mitja estada

  • La Diputació de València i la Conselleria de Sanitat treballen per a decidir el futur d’aquest centre mèdic de mitja estada.
  • A partir de gener el centre començarà a rebre a pacients de mitja estada que ocuparan un dels pavellons actualment tancats del complex.
  • La intenció de la institució és separar als pacients sense patologies mentals o de llarga estada dels quals poden reintegrar-se en la societat.
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i Carmen Montón, Consellera de Sanitat i Salut Universal.
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i Carmen Montón, Consellera de Sanitat i Salut Universal.
20minutos
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i Carmen Montón, Consellera de Sanitat i Salut Universal.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s'ha reunit este dijous amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, per a revisar les funcions del Consorci de l'Hospital General i buscar una eixida definitiva per a la unitat de mitja estada del Psiquiàtric de Bétera, en la línia de la dignificació de l'atenció als malalts mentals en la qual treballa la Corporació provincial, a través de l'àrea que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer.

En una trobada de més de dos hores, els responsables de la Diputació i la titular de Sanitat han treballat sobre la fórmula idònia per a integrar definitivament el Psiquiàtric de Bétera en la xarxa d'atenció sanitària de la Conselleria. Aquesta és la intenció de l'àrea de Benestar Social de la Diputació, que a través de la diputada Mercedes Berenguer ha expressat des del primer moment la seua intenció de separar als pacients sense patologies mentals o de llarga estada dels quals poden reintegrar-se en la societat amb un tractament específic.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “volem que el Psiquiàtric de Bétera deixe de ser un aparcament de malalts mentals”. En eixe camí, l’últim pas donat ha sigut aquest encontre amb la titular de la Conselleria de Sanitat. “La salut mental ha estat estigmatitzada, era una cosa que calia amagar, i ara anem a tractar de revertir-ho”, assegura Jorge Rodríguez, que destaca la importància de la col·laboració entre institucions per a aconseguir l'objectiu.

La Diputació té entre els seus objectius per a la present legislatura canviar el model de gestió i atenció de l'Hospital de Bètera, que a partir de gener començarà a rebre a pacients de mitja estada que ocuparan un dels pavellons actualment tancats del complex.

Assegudes les bases de l'atenció sanitària, amb un equip mèdic renovat i una plantilla de 80 treballadors, “només falta la fórmula jurídica adequada per a donar una eixida definitiva a la unitat de mitja estada”, assenyala la diputada Mercedes Berenguer, que en una de les seues primeres decisions al capdavant de l'àrea de Benestar de la Diputació va eliminar el copago que va establir l'anterior executiu provincial en el Psiquiàtric de Bétera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento