Comunitat Valenciana

Les Corts Valencianes advoquen per un Pacte d'Estat sobre el VIH, la sida, l'estigma i la discriminació

  • Les Corts Valencianes consideren necessari assolir un Pacte d'Estat al Congrés dels Diputats sobre el VIH, la sida, l'estigma i la discriminació, que supose "un compromís real" davant d'este virus que "ens afecta a tots".

Així consta en una declaració institucional signada pels portaveus dels cinc grups parlamentaris, que ha llegit durant el ple de les Corts el president de la Cambra autonòmica, Enric Morera. Durant el ple d'este dijous tots els diputats han exhibit un llaç roig.

En el text, el Parlament valencià recorda que l'1 de desembre, Dia Internacional d'Acció respecte del VIH-sida, és "una data clau per a totes aquelles persones que viuen amb el VIH i lluita contra l'estigma i la discriminació. "Hui és un dia en el qual fa falta reafirmar que en esta lluita les persones amb VIH i sida no poden estar soles", assenyala.

Les Corts consideren que "el VIH no discrimina, però sí la societat que rebutja a les persones amb VIH, creant barreres per a accedir a un lloc de treball, a una assegurança mèdica o a una residència de gent gran".

L'administració "ha de rebutjar i condemnar qualsevol tipus de discriminació, incloent la serofòbia". A més, afegix que "necessitem que les administracions es comprometen a lluitar contra el VIH i la sida".

Sobre esta qüestió, la Cambra valenciana recorda la Declaració de París, subscrita en 2014, que ja ha estat signada per ajuntaments com els de València, Barcelona, Madrid, Sevilla, Terol o Fuenlabrada, amb l'objectiu d'"eradicar l'epidèmia a l'any 2030".

D'esta manera, estes ciutats es comprometen a "desplegar les seues competències en matèria de salut pública per a accedir a l'objectiu d'Onusida 90-90-90", en concret que el 90% de la població conega el seu estat serològic, que el 90% de les persones diagnosticades tinguen accés a tractament sanitari i que el 90% dels quals reben atenció sanitària reduïsquen la seua càrrega viral.

Per a les Corts, "la millor eina perquè Espanya ho aconseguisca és un Pacte d'Estat davant del VIH, la sida, l'estigma i la discriminació, que siga aprovat pel Congrés dels Diputats".

Alhora, en la declaració institucional el Parlament recorda "amb molt afecte totes les persones activistes que ens van deixar i que, sens dubte, estarien ací aixecant la seua veu contra el VIH i qualsevol mostra de discriminació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento