Comunitat Valenciana

El San San Festival deixa Gandia i es celebrarà a Benicàssim del 13 al 16 d'abril

  • Segons el promotor, el nou govern municipal es va comprometre a assumir el deute de 150.000 € que va deixar pendent de pagament l'exalcalde.
  • L'equip de govern assegura que no consta en cap acord fer-se càrrec dels deutes i que va ficar com a condició que a la ciutat no li costara "ni un euro".
  • Per al portaveu del PP, Víctor Soler, "sembla que l'alcaldessa s'ha proposat acabar amb tot com va de bo promoure el PP en la passada legislatura".
Imagen del San San Festival.
Imagen del San San Festival.
FESTIVAL SAN SAN FACEBOOK
Imagen del San San Festival.

El San San Festival es traslladarà enguany de Gandia (València), on porta celebrant-se tres anys, a Benicàssim (Castelló), on es farà del 13 al 16 d'abril.

El principal escull perquè la trobada musical es quedara en Gandia era l'econòmic, ja que, segons el promotor del festival, Santi Álvarez, el nou govern municipal (PSOE-Més Gandia) es va comprometre a assumir el deute de 150.000 euros que va deixar pendent de pagament l'exalcalde Arturo Torró (PP) en la passada legislatura, a través de l'empresa Iniciatives Públiques de Gandia. Tot i això, l'actual govern sosté que no havia constància de cap contracte, el que els eximeix de qualsevol pagament.

A més, van sorgir altres problemes administratius, ja que el govern actual va denegar la celebració d'este festival a l'emplaçament original, al recinte del Wonderwall, que no disposava dels permisos urbanístics sol·licitats per la Conselleria. En l'última edició, de fet, els organitzadors van traslladar l'esdeveniment al complex Falkata, el que va generar diverses multes per part de la Policia Local per a superar el nivell de so permès i per no complir l'horari establit per als concerts.

L'equip de govern municipal ha enviat un comunicat en el qual assenyala que les gestions per a la celebració del San San d'enguany han sigut de les més complicades de la legislatura "perquè arrosegava la gestió del govern anterior que va prometre -sense cap contracte-, 150.000 euros als organitzadors, una cosa que no estava plasmada en cap acord. Per això, la marxa del San San és la solució a l'enèsima estafa del PP", consideren des de l'Ajuntament.

En segon lloc, l'executiu destaca la seua voluntat i predisposició a facilitar la celebració del festival sempre que es compliren dues premisses: que no li costara "ni un euro" al consistori, i que se celebrara en un recinte que complira la normativa, una cosa a la qual "l'organització va fer cas omís".

Des de l'Executiu afirmen que, conscients de la importància que tenen els esdeveniments musicals per al turisme, ja han iniciat converses amb altres empreses interessades a celebrar concerts en Gandia amb la premissa que l'ajuntament no aporte cap ajuda econòmica i que es desenvolupe en un espai legalment habilitat per a la celebració d'espectacles musicals.

Afegeixen que, a diferència de l'anterior govern, l'Executiu garanteix que explora opcions de qualitat, d'acord al model turístic de Gandia "seriós, sense xantatges ni extorsions i amb el consens de la Mesa de Turisme". Finalment afirmen que tot i que l'anunci de la marxa del festival s'ha publicat hui, la decisió del govern que no tinguera lloc en Gandia, "es va prendre fa ja mesos".

PP: "Maçada per al sector turístic"

Per la seua banda, el grup municipal del Partit Popular, a través del seu portaveu, Víctor Soler, ha declarat que este fet és "un autèntic maçada per al sector turístic".

Soler ha afegit que "sembla que l'alcaldessa Diana Morant s'ha proposat acabar amb tot com va de bo promoure el PP en la passada legislatura, en este cas un festival referent a nivell nacional que creava ocupació i marca turística". "Se'n van a perdre -ha afegit-, 150 llocs de treball directe en temporada baixa, a més d'oferir la imatge d'una ciutat en la qual no és benvingut invertir per a generar feina i negoci".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento