Comunitat Valenciana

ACPV diu que "no pot ajornar-se més" l'obertura de la nova RTVV i el retorn d'emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana

  • Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha assenyalat este dilluns que la posada en marxa de la nova RTVV -que passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació-, així com el retorn de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio a la Comunitat Valenciana "no pot ajornar-se més".

ACPV ha assenyalat en un comunicat que en febrer de 2011 es va veure "obligada" a tancar les emissions de TV3 en la Comunitat com a "conseqüència de la persecució política i econòmica del Govern valencià del PP". Alhora, el gener del 2014, "la mateixa persecució va fer que ACPV també haguera de tancar les emissions de Catalunya Ràdio".

"La política antivalenciana de l'últim Govern autonòmic del PP no ha tingut bastant amb la censura de dos mitjans públics de qualitat, plurals i en la nostra llengua, sinó que va anar més enllà, i la nit del 29 de novembre de 2013 va forçar l'apagada del senyal de RTVV en una de les jornades més tristes per a la democràcia al nostre país, en un vergonyós exemple de censura, autoritarisme i polítiques antivalencianes", ha subratllat el col·lectiu.

Segons Acció Cultural, "el rebuig social a esta política ha tingut un alt cost electoral, de tal manera que el PP va perdre una àmplia majoria social en unes eleccions autonòmiques i municipals que van significar un canvi de cicle polític al país Valencià".

Tot i això, ha lamentat que "així i tot, any i mig després del canvi de cicle polític, encara no hem recuperat els mitjans de comunicació públics en llengua pròpia: TV3 i Catalunya Ràdio continuen censurades, i la ràdio i televisió valencianes continuen sense emetre".

ACPV ha assegurat que té com un dels seus "eixos principals de treball" l'objectiu de l'existència de mitjans de comunicació audiovisuals "en llengua pròpia, perquè al segle XXI el mitjà de socialització, de dignificació i divulgació d'una llengua més important continua sent la televisió i la ràdio per a l'absoluta majoria de la societat".

"És per això que vam fer possible l'arribada de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià, i la seua continuïtat durant més de 25 anys. I és igualment per això que impulsem la campanya 'Per una RTVV pública, valenciana i de qualitat' quan va començar el projecte de la seua creació.

ACTITUD "RESPONSABLE I CONSTRUCTIVA"

Alhora, ha subratllat que ha mostrat una actitud "responsable i constructiva, tot i no compartir el criteri que impedia la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio de manera immediata".

ACPV, en el context del tercer aniversari del tancament de RTVV -que es commemora este dimarts-, ha reafirmat el seu compromís amb "la plena recuperació dels mitjans en llengua pròpia".

Per a esta associació, "la reobertura de TV3 i Catalunya Ràdio i de la ràdio i televisió valencianes no pot ajornar-se més: forma part del compromís amb la finalitat de la censura, la possibilitat d'accés a una informació plural i de qualitat, i la dignificació i normalització de la nostra llengua i cultura". Per això, Acció Cultural s'ha compromès a "continuar treballant, de manera pública i privada, per a garantir l'aconsegueixo d'este objectiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento