Comunitat Valenciana

Naixen les papallones més grans del món a l'Oceanogràfic de València

  • L'Oceanogràfic de València ha acollit el naixement de diversos exemplars de papallones Attacus atles, les més grans del món, originàries del sud-est asiàtic i amb una longitud d'ales de 30 centímetres.
Las mariposas de alas de más de 30 centímetros
Las mariposas de alas de más de 30 centímetros
OCEANOGRÀFIC
Las mariposas de alas de más de 30 centímetros

Segons ha informat en un comunicat Avanqua, gestor de l'Oceanogràfic, estos lepidòpters viuen uns pocs dies ja que no tenen aparell digestiu i, per tant, no poden alimentar-se durant la seua fase adulta. Abans, durant la seua fase eruga obtenen tota la seua energia de l'alimentació a base de fulles de fruiters.

Així, estes papallones només poden observar-se durant un temps limitat tant al papilionari del centre.

Tot i que no és freqüent que nasquen exemplars dels dos sexes, ho estan fent i, a més, de manera sincronitzada, la qual cosa està afavorint que es produïsquen còpules.

Com a curiositat d'esto animals, les femelles són més grans i forts que els mascles, i a l'Índia són cultivades per la producció que realitzen de seda, que secreten en fils no continus. Esta seda de color marró, rep el nom de "fagara" i és semblant a la llana.

L'Oceanogràfic és l'aquari més gran d'Europa al qual es representen tots els ecosistemes del planeta i el Grup Avanqua, integrat per Aigües de València, l'Aquari de Vancouver (el Canadà) i Ket Gestió, és principal accionista des d'agost de 2015.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento