Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil aclarix dues violacions comeses a Xaló i Calp el passat pont

  • Agents de la Guàrdia Civil han aclarit dues violacions comeses a Xaló i Calp (Alacant) durant el passat pont de Tots Sants, una d'elles presumptament comesa per un jove de 25 anys, resident a Galícia, que havia viatjat al primer dels municipis en estos dies i que ha ingressat a la presó després que hi haja "proves concloents" de l'agressió sexual, amb missatges de WhatsApp i àudios enviats a la víctima amb amenaces de mort si contava els fets.

Segons ha informat la comandància de la Guàrdia Civil en un comunicat, el segon detingut és un home de 34 anys i de nacionalitat colombiana que rau en Calp. Este últim està en llibertat amb càrrecs, tot i que recau sobre ell una ordre d'allunyament cap a la víctima, fins que es dicte sentència judicial ferma. Els dos delictes d'agressió sexual es van cometre a l'interior d'un vehicle.

En el primer cas, a la matinada del passat dia 31 d'octubre es va presentar davant de la Guàrdia Civil d'Altea una jove de 22 anys denunciant que es trobava al costat d'una amiga en local de Xaló i que, després d'entaular conversa amb un altre grup de joves, va conèixer a un xic de 25 anys, amb el qual se'n va anar del local en el seu cotxe.

D'acord amb la denúncia, es van dirigir uns quatre o cinc minuts per camins sense il·luminació, on finalment el xic va aturar el vehicle i, "en actitud altament agressiva", la va obligar a tindre relacions sexuals amb ell, "baix el pànic provocat per la situació en si i per les greus intimidacions i amenaces que estava rebent del seu acompanyant".

Després, el xic la va tornar al local del qual van eixir, on una amiga la va localitzar en estat de "xoc emocional". L'Equip de Policia Judicial d'Altea va iniciar un investigació per a la identificació de l'autor dels fets, basant-se en les descripcions i detalls aportats per la víctima i la seua amiga.

Com a resultat, els agents van detindre un jove de 25 anys, natural de Galícia, que havia anat a Altea a passar el pont de Tots Sants. El jutjat ha decretat el seu ingrés a la presó, sense fiança i comunicada, "a causa de les proves concloents de la seua autoria", que ha pogut demostrar, entre d'altres coses, amb els missatges de WhatsApp i els àudios enviats per ell tant a la víctima com l'amiga d'esta, en els quals suposadament les amenaçava de mort si contaven els fets i on seguia vexant verbalment l'afectada.

CONEGUT DEL SEU EXNUVI

En el segon cas, en la nit del 30 al 31 d'octubre, la Guàrdia Civil de Calp va tindre coneixement d'una agressió sexual a una jove de 20 anys, resident en esta mateixa població. La xica es trobava a l'interior de l'esmentada població i va demanar a un conegut, un amic del seu exnuvi, que la portara a la zona d'oci de la platja. Una vegada que els dos estaven a l'interior del vehicle, va ser quan es va produir l'agressió sexual denunciada.

Els agents van detindre el presumpte autor una hora després de tindre coneixement dels fets. El detingut, també resident en Calp, va quedar a disposició judicial, en llibertat amb càrrecs, tot i que sobre ell sí recau una ordre d'allunyament de la víctima, fins que es dicte sentència judicial ferma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento