Comunitat Valenciana

La Fiscalia obri diligències pel finançament de Compromís a les eleccions de 2015

  • La investigació parteix d'una denúncia del PPCV en què qüestionava el destí dels fons electorals i les fonts d'ingressos als comicis de maig del 2015.
  • La denúncia se sustentava en un informe del Tribunal de Comptes en el qual es posaven de manifest "una sèrie d'irregularitats".
  • Entre aqueixes presumptes irregularitats, s' alertava que s'havien pagat despeses de naturalesa no electoral per import de 159.337,66 euros.
Ponce, Morera, Oltra y Ribó con el lema de campaña
Ponce, Morera, Oltra y Ribó con el lema de campaña
EUROPA PRESS
Ponce, Morera, Oltra y Ribó con el lema de campaña

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal pel finançament de Compromís després d'una denúncia del PPCV en què qüestiona el destí de fons electorals i les seues fonts d'ingressos a les eleccions municipals celebrades el maig de 2015, segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

El PPCV va presentat una denúncia el passat 5 d'octubre contra la formació política Bloc-Iniciativa-Verds: Compromís per un presumpte delicte d'apropiació indeguda de fons electorals i un altre delicte electoral per falsejament comptable.

La denúncia se sustentava en un informe del Tribunal de Comptes en el qual es posaven de manifest "una sèrie d'irregularitats". Entre elles alertava que s'havien pagat despeses de naturalesa no electoral per import de 159.337,66 euros, dels quals 64.213,90 corresponien a despeses per operacions ordinàries i 95.123,76 euros a despeses per enviaments de propaganda electoral.

Alhora, indicava que s'havien realitzat pagaments fora del termini de 90 dies per import de 3.017,16 euros; i assenyalava que existia un saldo insuficient en el compte bancari electoral amb el qual fer front al deute amb proveïdors que estava pendent de pagament i que ascendia a 789.194,66 euros.

A més, s'apreciava -tal com recull la denúncia- que els recursos declarats -396.503,45 euros- eren "sens dubte insuficients" per a fer front a la despesa electoral declarada -1.280.965,86 euros-, pel que estimen que s'han hagut d'utilitzar altres recursos no declarats per al pagament de les despeses de la campanya electoral.

D'això s'infereix, segons el PPCV, que s'han destinat fons electorals, percebuts com a subvenció o com a aportacions, al pagament de despeses que no tenen naturalesa electoral, "pel que podríem estar davant d'un presumpte delicte d'apropiació indeguda de fons electorals".

I, en segon lloc, els populars subratllen que la comptabilitat electoral no recull la manera que s'han pagat els prop de 800.000 euros que es declaren com a pendents de pagament a proveïdors, "ocultant la procedència dels fons destinats amb aquesta finalitat i impedint que el Tribunal de Comptes puga fiscalitzar si tals recursos tenen una procedència lícita d'acord amb la llei".

El PPCV indica que d'aquests presumptes delictes serien responsables, en concepte d'autors, l'administrador general i l'administrador de la candidatura i, a més, les persones autoritzades a disposar dels comptes electorals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento