Comunitat Valenciana

Mesa per l'Educació en Llibertat portarà a la UE una queixa per la possible supressió de concerts

  • Els seus membres consideren que podria "vulnerar-se la llibertat d'elecció dels pares de l'educació per als seus fills a la Comunitat Valenciana".
  • Segons el seu portaveu, Vicente Morro, el Consell està anteposant "el programa electoral de la coalició a la llibertat dels seus ciutadans".
  • "Els concerts en Batxillerat i FP no són una anomalia, com ha dit el conseller, sinó un sistema consolidat que té un suport legal" ha defensat Morro.
Alumnos haciendo un examen.
Alumnos haciendo un examen.
UPV
Alumnos haciendo un examen.

La Mesa per l'Educació en Llibertat està preparant un escrit per a denunciar davant de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu "la possible supressió dels concerts de Batxillerat i FP vulnerant-se la llibertat d'elecció dels pares de l'educació per als seus fills a la Comunitat Valenciana", segons ha anunciat l'actual portaveu del col·lectiu, Vicente Morro.

Aquesta ha estat la principal decisió adoptada després de l'última reunió de la Mesa per l'Educació, en què s'ha pres la decisió "davant dels reiterats missatges públics que es llancen des de la Generalitat i que apunten que se'n van a retallar els drets dels alumnes valencians", explica Morro a través d'un comunicat.

La Mesa considera que aquesta Comissió és l'òrgan adequat "per a donar a conèixer la queixa en violar-se els drets com a ciutadans valencians, espanyols i europeus, per la Generalitat Valenciana en anteposar el programa electoral de la coalició de govern a les llibertats dels seus ciutadans".

"Amb la decisió de suprimir els concerts de Batxillerat i Formació Professional es posen en risc milers de places escolars i de llocs de treball, així com la viabilitat de centres educatius sense que hi haja cap argument més enllà del complir un full de ruta política", ha apuntat este portaveu.

"Dret consolidat"

Alhora, ha afirmat que "els concerts en Batxillerat i FP no són una anomalia, com ha dit el conseller (d'Educació, Vicent Marzà), sinó un sistema consolidat a la Comunitat Valenciana que té un suport legal i sobretot amb el suport que li donen els milers d'alumnes que opten per l'ensenyament concertat per a fer els seus estudis abans d'anar a la universitat". "És un dret consolidat que no ha de ser retallat", ha asseverat.

Finalment, Vicente Morro ha apuntat que aquest és el primer tema que es va a presentar davant de Brussel·les però no es descarta anar canalitzant altres queixes "per veure si un toc d'atenció d'Europa fa avergonyir-se" al president de la Generalitat, Ximo Puig, a la vicepresidenta, Mónica Oltra, i a Vicent Marzà "del que volen fer en el sistema educatiu valencià sostingut amb fons públics".

"Animem a altres entitats, associacions i organismes que porten les seues queixes sobre retallada de llibertats, plurilingüisme, beques o altres discriminacions als alumnes, davant de la Comissió de Peticions, el Síndic de Greuges, com a Defensor del Poble Valencià, o els jutjats i tribunals quan procedisca, com estan fent tant la Mesa com els membres que la formem", ha conclòs.

Per la seua banda, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha expressat diverses vegades que el criteri que seguirà el seu departament respecte als concerts en Formació Professional i Batxillerat segueix "el que diu la pròpia llei" i el que figura en els programes electorals dels partits del govern valencià (PSPV i Compromís) i passa per concertar on no arribe la xarxa pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento