Comunitat Valenciana

Sanitat informa del calendari per a la publicació de convocatòries de les categories de les OPO 2014, 2015 i 2016

  • La Conselleria de Sanitat ha agrupat per categories les 3.608 places de l'Oferta Pública d'Ocupació (OPO) dels anys 2014, 2015 i 2016 de manera que es puguen anar publicant en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les convocatòries corresponents a les places de les mateixes especialitats, categories o cossos de les tres OPO de manera conjunta i, escalonadament, al llarg dels pròxims mesos.

Sanitat ha realitzat unes previsions sobre la pròxima publicació al DOGV de les convocatòries de totes les categories de les places que s'oferixen perquè tots els interessats puguen programar la seua preparació de la millor manera possible, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El detall del calendari d'estes convocatòries, que començaran a publicar-se a partir del mes d'octubre i fins al segon trimestre de 2017, es pot consultar en el lloc web de la Conselleria.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha indicat que "una vegada aprovada pel ple del Consell i publicada fa poc la nova OPO de 2016 al DOGV, se'n van a acumular en una única convocatòria les places corresponents a les mateixes especialitats, categories o cossos de les ofertes de feina pendents amb l'actual".

Amb això, ha assenyalat, es convocaran en els pròxims mesos un total de 3.608 places i "es reactivaran els processos que han estat paralitzats durant molt temps".

Així, s'ha unificat el nombre de places de totes les categories per publicar de seguida les convocatòries i iniciar els processos selectius. A les 2.392 places de l'OPO de 2016 per a personal d'este departament, s'han unit les 282 places de l'OPO de 2014 i les 934 places de 2015. A això

cal sumar les que eren pendents de l'OPO del 2007.

REDUIR TAXA DE TEMPORALITAT

"Amb totes estes convocatòries, més les oposicions de les places d'infermeria de l'OPO del 2007 que es va tancar el març passat, s'aconseguirà reduir la taxa de temporalitat dels treballadors sanitaris del 37,7% que havia el juny de 2015 al 25,9%. Es tracta -ha explicat Montón- d'enfortir la sanitat pública, reactivant els processos de consolidació de feina paralitzats durant 9 anys".

L'oferta d'ocupació pública s'emmarca en el Pacte de Legislatura per a la Reducció de la Temporalitat del Personal gestionat per la Conselleria de Sanitat, signat per este departament i tots els sindicats amb representació a la Mesa Sectorial el mes de juliol passat, que preveu la convocatòria anual d'ofertes d'ocupació pública (OPO) per a revertir l'elevada taxa de temporalitat de la plantilla de la xarxa pública valenciana.

Des de Sanitat ja es va acordar amb els sindicats del sector portar a efecte processos de mobilitat voluntària de personal (concurs de trasllats) prèviament a la realització dels processos selectius un altre cop ingrés i en cadascuna de les categories convocades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento