Comunitat Valenciana

Els districtes decidiran la destinació de 7 milions d'euros en inversions

  • La consulta ciutadana perquè els 19 districtes de València aporten idees per a les actuacions comença hui.
  • La iniciativa constarà de tres fases aquesta ocasió, dues menys que l'anterior edició, per a simplificar el procés.
  • Cada barri sabrà per endavant el pressupost amb el qual compten per a presentar propostes el desenvolupament de les quals siga viable.
Recreación del futuro anillo ciclista de Valencia en la calle Xàtiva
Recreación del futuro anillo ciclista de Valencia en la calle Xàtiva
EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Recreación del futuro anillo ciclista de Valencia en la calle Xàtiva

La consulta a la ciutadania perquè aquesta s'involucre, participe i decidisca les inversions que es realitzaran en els barris durant l'any 2017 comença hui. Aquest procés participatiu, batejat com #decidimVLC, es desenvoluparà en tres fases i des del principi cadascun dels 19 districtes de la ciutat coneixeran la quantitat que disposa per a materialitzar les seues propostes. En total, la partida destinada per a aquestes inversions és de 7 milions d'euros.

El regidor delegat de Participació, Jordi Peris, va explicar ahir que, “malgrat que la partida es manté pel que fa a l'any passat, el percentatge d'inversions que es va a decidir participativament va a augmentar de forma considerable” ja que el pressupost d'inversions de la ciutat “es va a veure reduït significativament”.

La distribució dels 7 milions d'euros es realitzarà tenint en compte la ràtio de població resident, la renda mitjana i les dotacions existents en cada districte. Com a novetat, abans de començar la presentació i discussió de les propostes, cada districte ja sabrà amb quin pressupost compta.

Peris va afegir que per a aquesta edició també s'ha simplificat el procés participatiu, que l'any passat va constar de cinc fases. La primera comença hui i es perllongarà fins al 30 de novembre. Durant aquest temps es presentaran, s'avaluaran i s'analitzaran les propostes, fins a consensuar un màxim de set, que es pujaran a la plataforma web.

La segona fase s'iniciarà l'1 de desembre i conclourà el 23 de gener, temps en el qual els tècnics municipals de cada servei afectat avaluaran la viabilitat tècnica i econòmica de les diferents propostes. Finalment, la ciutadania podrà votar en línia les propostes del 24 de gener al 13 de febrer de 2017.

L'Ajuntament ha llimat asprors amb diversos col·lectius. Amb alguns d'ells, com la Federació de Veïns, FAMPA o Cocemfe., ha treballat per a consensuar el procés.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento