Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València denuncia "les lamentables condicions" del CIE Sapadors

  • Roberto Jaramillo, regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració assegura que els interns malviuen igual que els del centre d'Aluche a Madrid.
  • L'edil considera que les conínues campanyes de fumigació no solucionen el vertader problema de salubritat que pateixen les persones.
  • Per això, va exigir el tancament definitiu d'aquestes instal·lacions i va instar al Jutjat núm. 3 de València perquè actue en conseqüència.
El motín en el CIE de Aluche duró 11 horas.
El motín en el CIE de Aluche duró 11 horas.
EUROPAPRESS
El motín en el CIE de Aluche duró 11 horas.

El regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració a l'Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, va assenyalar ahir dimecres que el motí de mig centenar d'interns al centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche a Madrid revela "les lamentables condicions que malviuen els interns" que no són "en absolut diferents" de la qual s'està produint al centre de Sapadors de València.

Així ho va indicar Jaramillo en un comunicat, després que la passada matinada 39 immigrants protagonitzaren un motí al centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche.

Segons la seua opinió, "no es poden posar solucions puntuals a una situació de vulneració greu dels drets humans" i va indicar que les contínues campanyes de fumigació de xinxes i altres insectes al CIE de Sapadors "no solucionen el verdader problema de salubritat que pateixen les persones internes". "Aquestes campanyes són recurrents des de 2014 i s'han revelat clarament insuficients", va lamentar.

A més, va denunciar que aquestes actuacions delaten "la situació insostenible que es viu al recinte, on tampoc hi ha aigua calenta en les dutxes i no es presta el servici de traducció als interns, la qual cosa vulnera el dret d'assistència jurídica". Per aquestes raons, va exigir el tancament definitiu d'aquest tipus d'instal·lacions.

Jaramillo va recordar, en sintonia amb la plataforma CIE No, que des del passat 5 d'octubre les instal·lacions del carrer de Sapadors es troben tancades perquè s'està fumigant per a acabar amb la plaga de xinxes, paparres i altres insectes infecciosos, "la qual cosa mostra les condicions penoses que estan malvivint les persones internes, recloses en un tipus de presó sense que hagen comès cap delicte".

Peraquests motius, el regidor va instar també al Jutjat número 3 de València que actue en conseqüència i tanque el CIE, atenent la demanda que va interposar la plataforma CIE No el passat 16 d'agost, "ja que, tal com estem veient, al seu interior es produeix una constant vulneració dels drets a la salut, la dignitat i la integritat de les persones internes".

A més, Jaramillo va denunciar "l'opacitat absoluta amb la qual des del Govern central s'estan gestionant estos centres d'internament", ja que, entre d'altres assumptes, va denunciar que se'ls ha impedit fer "la inspecció municipal". En aquest sentit, va recordar que quan una delegació municipal, encapçalada per l'alcalde de València, Joan Ribó, va entrar al CIE de Sapadors, "les persones internes ens van mostrar les picades de xinxes que patien i que, entre d'altres efectes, produeixen dolor, insomni i ansietat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento