Comunitat Valenciana

El Consell s'enfronta al pagament de 316 milions d'euros en anul·lar-se plans urbans del PP

  • Els plans s'han anul·lat "per a aprovar-se sense el preceptiu informe de la confederació hidrogràfica o obviant els preceptius informes ambientals".
  • La consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, opina que els casos augmentaran a mesura que se'n vagen pronunciant els tribunals.
  • Les dades es recullen al 'Mapa de la Hipoteca Urbanística de la Comunitat Valenciana', presentat aquest matí en roda de premsa.
Mapa de la Hipoteca Urbanística de la Comunitat Valenciana
Mapa de la Hipoteca Urbanística de la Comunitat Valenciana
EUROPA PRESS/GENERALITAT VALENCIANA
Mapa de la Hipoteca Urbanística de la Comunitat Valenciana

El Govern valencià s'enfronta al pagament de més de 316 milions d'euros a partir de les més de 60 reclamacions per responsabilitat patrimonial presentades per l'anul·lació als tribunals d'una vintena de plans urbanístics aprovats pel PP durant els seus vint anys de gestió de l'administració autonòmica.

Així, ho ha destacat aquest dimecres la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en la roda de premsa en la qual ha presentat el 'Mapa de la Hipoteca Urbanística de la Comunitat Valenciana'.

Salvador ha lamentat que a la "hipoteca reputacional" d'aquest territori per casos de corrupció se li sume "la urbanística, amb greus conseqüències econòmiques per a les arques de la Generalitat per la nefasta gestió del PP" al capdavant d'aquesta administració. Ha precisat que els plans s'han anul·lat "per a aprovar-se sense el preceptiu informe de la confederació hidrogràfica corresponent o obviant els preceptius informes d'avaluació ambiental".

La consellera ha ressaltat que "els 316 milions d'euros quantificats" fins ara i que "els tribunals tenen sobre la taula aniran en augment a mesura que aquests se'n vagen pronunciant sobre altres causes". Entre els plans anul·lats estan el Pla Rabasa d'Alacant, els PGOU de Castelló i Dénia (Alacant), el PAI Mas de Portxinos a Riba-roja (València) i la ZAL de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento