Versión impresa

Foment estudiarà la proposta del Consell de desviar el trànsit de Castelló a València per l'AP-7

Foment estudiarà la proposta del Consell de desviar el trànsit de Castelló a València per l'AP-7
Foment estudiarà la proposta del Consell de desviar el trànsit de Castelló a València per l'AP-7 (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • Julio Gómez-Pomar, secretari d'Estat d'Infraestructures, afirma que el Ministeri de Foment està examinant i valorant la conveniència i el cost.
  • "Mai s'ha portat a terme l'exempció de peatge per la realització d'obres de llarga durada", va remarcar ahir en un acte empresarial a València.
  • Assegura que quan s'ha fet han tingut "una participació financera de la comunitat autònoma" i que es tracta d'establir un criteri de funcionament.

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, assegura que el Ministeri de Foment va a "examinar" i "valorar la conveniència i el cost" de la petició de la Generalitat de desviar el trànsit de Castelló a València per l'AP-7 mentre duren les obres de rehabilitació de la variant de la Vall d'Uixó en l'A-7. "Una vegada examinat, prendrem una decisió i ho parlarem amb la comunitat autònoma", va assenyalar.

Així ho va indicar ahir Gómez-Pomar als mitjans de comunicació, després d'assistir a la jornada empresarial 'València, Motor del Corredor Mediterrani', amb motiu del desè aniversari d''elEconomista' a València, en ser preguntat per la petició de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, al ministre en funcions de Foment, Rafael Catalá, de desviar el trànsit per l'AP-7 "sense cost per als usuaris", mentre duren les obres en l'A-7.

Sobre aquesta qüestió, el secretari d'Estat d'Infraestructures va indicar que Foment "està examinant esta situació" perquè cal "valorar la conveniència, adequació i el cost" del possible desviament. Una vegada avaluat, va continuar, "prendrem una decisió i ho parlarem amb la comunitat autònoma", va incidir.

Va remarcar que "mai s'ha portat a terme l'exempció de peatge per la realització d'obres de llarga durada", perquè va recordar que, tot i que hi ha hagut casos de bonificacions o exempció de peatges pel desviament de trànsit de camions en algunes zones com La Rioja, en ells hi ha hagut "una participació financera de la comunitat autònoma".

"Són projectes que s'emprenen financerament entre la Comunitat Autònoma i l'administració de l'Estat tenint en compte que repercuteixen especialment a l'àmbit de la comunitat", va puntualitzar.

Per tant, va remarcar que es tracta d'una qüestió que el Ministeri "ha de pensar" i estudiar "amb deteniment" perquè "no és només una actuació puntual, sinó que seria establir un criteri de funcionament que pot tindre una àmplia repercussió", ha tancat.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2866147/0/foment-estudiar-proposta-consell-desviar-tr-nsit-castello-val-ncia-per-lap-7/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios