Comunitat Valenciana

Oltra al PSOE: "Vorà el que fa, però si facilita la investidura de Rajoy, en este pecat portarem la penitència"

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
MÓNICA OLTRA
MÓNICA OLTRA
EUROPA PRESS
MÓNICA OLTRA

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat este dimarts que espera que el PSOE no facilite la investidura de Mariano Rajoy com a president ja que creu que caldria evitar un govern que ha instal·lat la "corrupció" a Espanya i, tot i que ha recalcat que ella no li diu a cap partit el que ha de fer, sí que ha afirmat: "El PSOE vorà el que fa, però si faciliten la investidura, en este pecat portarem tots la penitència".

Així s'ha pronunciat en declaracions als mitjans en Tavernes de la Valldigna, on s'ha reunit amb l'alcalde i ha visitat un centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional, en ser preguntada per què espera del PSOE en relació amb la investidura de Rajoy.

Segons la seua opinió, cal evitar un govern del PP perquè "no és bo per als valencians ni per a la resta d'Espanya". "El PSOE vorà el que fa. No li dic a cap partit el que ha de fer, però si faciliten la investidura de Rajoy, en este pecat portarem tots la penitència", ha dit, per a afegir que, en tot cas, el govern valencià sorgit de l'Acord del Botànic estarà "en la salut i la malaltia".

En esta línia ha indicat que el Govern del Botànic, "mentre es complisca el pacte, i s'està fent molt bé, és en la salut i la malaltia i si hem de passar la malaltia de Rajoy, la passarem". Oltra ha avançat que possiblement la setmana que ve se signarà l'ampliació de l'acord.

Alhora, la vicepresidenta ha confiat que no es facilite un govern de Rajoy perquè ha recordat que, en el primer debat d'investidura, quan no va aconseguir els vots, "va dir molt clarament que el finançament dels valencians no era una prioritat per a ell".

"Des del punt de vista del govern i dels quals estem en institucions hauríem d'intentar evitar que un president que diu que no som una prioritat fora president d'Espanya", ha manifestat, ja que ha reiterat que, segons han dit altres vegades, els valencians "no volem ser més que ningú, però estem farts de ser sempre menys que tots i de ser l'últim de la fila".

EIXIR DE LA "INVISIBILITAT"

Segons la seua opinió, "necessitem voler-nos un poc més o fer un poc més de pressió" perquè "quan un té bon caràcter i no posa molts problemes, és invisible per al Govern d'Espanya". "Hem d'eixir d'esta invisibilitat", ha considerat, i ha incidit que no creuen que un govern de Rajoy "siga una bona notícia per a este país ni per a l'Estat ni els ciutadans en general".

"És el president de les retallades; ha deixat la guardiola de les pensions que sol queden diners per a un any; ha posat la mà en les pensions per a pagar altres coses perquè no ha gestionat com correspon i perquè ha baixat els impostos a qui més té", ha manifestat, per a subratllar que Rajoy "està on està per la corrupció" i ha advertit que "un país que tolera un govern corrupte es puja a un tren que porta a un estat fallit".

Per a Oltra, "l'única manera de regenerar-se un partit com el PP és passar a l'oposició" perquè, segons ha asseverat, el considerat líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha declarat en el primer dels judicis en l'Audiència Nacional que el 2004 la xarxa "deixa d'operar amb el Govern d'Espanya perquè hi ha canvi de govern i se seguirà robant on governava el PP". Per esta raó, sosté que "l'única manera que deixen de robar és que no estiguen en cap govern i es regeneren", amb el pren del relleu per part de gent nova del partit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento