Comunitat Valenciana

Economia aporta 10.000€ al finançament d'un màster de la UPV per a formar directius de cooperatives

  • El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, han renovat el conveni de col·laboració mitjançant el que la Generalitat participa en el finançament del Màster en Direcció de Cooperatives Agroalimentàries que impartix la UPV amb de 10.000 euros anuals.
Firma del convenio entre la UPV y la Conselleria de Economía
Firma del convenio entre la UPV y la Conselleria de Economía
UPV
Firma del convenio entre la UPV y la Conselleria de Economía

Des de 2004, l'executiu autonòmic col·labora amb este màster amb l'objectiu de fomentar, promocionar i difondre l'economia social així com donar suport a entitats i estructures a meitat de camí entre el sector privat i el sector públic -cooperatives, organitzacions no lucratives, empreses de treball associat, mútues- perquè incrementen la creació i desenvolupament d'empreses a la Comunitat Valenciana, explica la institució acadèmica en un comunicat.

El director del Departament d'Economia i Ciències Socials de la UPV, Ricardo Server, ha apuntat que l'objectiu del màster és "preparar directors i gerents de cooperatives en les modernes tècniques de gestió d'empreses perquè puguen portar a terme de la millor manera la seua activitat i que això redunde en benefici dels socis. Cal tindre en compte que la cooperativa és una empresa com qualsevol altra i que, finalment, competix en el mateix mercat que la resta".

De fet, el màster analitza, al llarg dels seus diferents mòduls, les diferents fórmules que tenen les cooperatives de créixer, guanyar dimensions, integrar-se per a fer front als grans conglomerats que dominen el mercat tant al principi de la cadena (empreses de llavors i productes fitosanitaris) com el final del procés (distribuïdors i supermercats).

En este sentit, el conseller Rafael Climent ha destacat que "tot el que siga donar-li un impuls a l'economia social és fonamental per a nosaltres. Cal agrair-li a la Universitat Politècnica de València que estiga al costat de l'Administració i del cooperativisme, ja que és una realitat vital per a la societat valenciana".

Per la seua banda, el rector Francisco Mora ha posat en valor la trajectòria d'este títol propi, el més antic dels quals impartix la institució. "El Màster en Direcció de Cooperatives Agroalimentàries és el programa de postgrau amb més edicions en la UPV i el més reconegut en el seu àmbit, a nivell nacional. En els seus trenta anys d'història, ha aconseguit reunir multitud d'experts de primer nivell i entitats vinculades amb el cooperativisme agroalimentari".

30a EDICIÓ DEL MÀSTER

El Màster en Direcció de Cooperatives Agroalimentàries és un MBA (Màster of Business Administration) especialitzat en el món del cooperativisme impartit pel Centre d'Investigació en Gestió d'Empreses (CEGEA) de la UPV. Per les seues aules, han passat al voltant de 300 alumnes i alguns dels principals investigadors a escala mundial: Jos Bijman, de la Universitat de Wageningen; Akira Kurimoto, director del Consumer Cooperative Institute of Japan o Petri Olilla, professor de la Universitat d'Hèlsinki.

De fet ha estat Jos Bijman qui ha afirmat en la UPV que "les cooperatives atenuen els riscos del mercat: reduïxen els costos de transacció, proporcionen accés als recursos, reforcen la seua posició competitiva mitjançant la innovació de la producció, i garantixen la qualitat i seguretat dels aliments. Per tot això, mereixen polítiques de suport".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento