Comunitat Valenciana

L'Escalante obrirà la seua temporada al MuVIM després del tancament de la sala per "problemes estructurals"

  • El Teatre Escalante de València obrirà la programació de la seua 32 temporada al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) amb 'La Biblioteca de cuerdas y nudos', de José Antonio Portillo. L'oferta del centre teatral de la Diputació de València se'n va a traslladar este curs a altres espais públics per a garantir la seua continuïtat i el treball dels professionals del sector després dels "problemes estructurals" detectats que han provocat el tancament de la primera sala.
Espectáculo 'Les aventures de Tom Sawyer'
Espectáculo 'Les aventures de Tom Sawyer'
TEATRO ESCALANTE
Espectáculo 'Les aventures de Tom Sawyer'

Per esta raó, després de més de 30 anys ininterromputs de recorregut i consolidat "com un dels grans referents del teatre per als més menuts", l'Escalante Centre Teatral, dependent de la corporació provincial, obrirà el pròxim 2 de novembre la seua temporada al (MuVIM) i prosseguirà amb la seua oferta escènica al teatre El Musical (TEM).

'La Biblioteca de cuerdas y nudos' inaugurarà la 32a temporada de l'Escalante al MUVIM de la mà i l'art de José Antonio Portillo. Es tracta d'una invitació als nens i al públic familiar a descobrir els secrets d'una biblioteca articulada en una estructura circular de fusta que guarda manuscrits inèdits, textos, partitures i objectes trobats en les escombraries i ficats en cilindres plens de missatges de cordes i nusos.

Un diàleg de silenci entre la mirada de l'espectador i els objectes que habiten esta estructura i que els espectadors les podran agafar per a conèixer la història que contenen. Hi haurà funcions escolars concertades del 2 al 5 de novembre i una funció per al públic general el 6 de novembre, a les 12.30 i 18.00 hores, detalla l'Escalante en un comunicat.

ESTRENA DE 'LES AVENTURES DE T.SAWYER'

Per la seua banda, les taules del El Musical acolliran el 8 de novembre l'estrena de 'Les aventures de T. Sawyer', cooproducció de l'Escalante i La Teta Calva. Una adaptació dels textos de Mark Twain dirigida per Xavo Giménez i Iaia Cárdenas en què el protagonista d'este clàssic de la literatura universal canvia de gènere per a oferir un cant a la llibertat, contra els somnis frustrats dels més petits i contra l'autoritarisme i el classisme.

Després de la determinació del tancament del teatre del Centre Escalante com a mesura de prevenció i com ha anunciat el seu director en les xarxes socials res més conèixer-se la notícia, Josep Policarpo llança "un missatge tranquil·litzador als professionals valencians de les arts escèniques i a la societat en general garantint la continuïtat del projecte escènic que suposa Escalante, que va molt més enllà de l'edifici".

"L'equip de l'Escalante ha treballat dur estos dies al costat de la Diputació de València per a reubicar la programació en nous espais i no defraudar així als professionals del sector, al públic que ens seguix assíduament, ni tampoc als 22.000 escolars que havien reservat ja les seues entrades per a acudir a vore les nostres produccions".

A més, agraïx la "ràpida reacció i la bona disposició de l'Ajuntament de València a acollir i intentar encaixar en els seus espais l'oferta de l'Escalante". Un agraïment que fa extensible a la "multitud de mostres de suport" que ha rebut del sector de les arts escèniques estos dies, tant dels professionals com dels responsables d'altres teatres i centres escènics.

Sobre la reobertura de l'Escalante, Policarpo assegura que este assumpte "està en mans dels tècnics que són els que han de valorar l'abast de les deficiències estructurals per a determinar les obres a desenvolupar i els treballs necessaris per a la seua reobertura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento