Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València compensarà l'increment de l'IBI al xicotet comerç amb ajudes

  • Una línia de subvencions ajudarà a les xicotetes empreses afectades per la pujada.
  • Es dirigeixen a les quals tinguen locals amb valor cadastral de 250.000 a 350.000 euros.
  • Autònoms, microempreses o xicotetes empreses, objectius de la mesura.
Pleno del Ayuntamiento de Valencia
Pleno del Ayuntamiento de Valencia
EUROPA PRESS
Pleno del Ayuntamiento de Valencia

El manteniment de la pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI) als comerços que ocupen grans locals ha sigut un dels punts de fricció entre l'alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, i el seu número 2 en el Govern, la socialista Sandra Gómez. Finalment, tots dos han arribat a un acord per a establir una línia d'ajudes als comerços que ocupen locals amb un valor cadastral a partir dels 250.000 euros, el límit a partir del com s'aplica l'increment, i arribarà fins als 350.000 euros, el mínim que volien establir els socialistes.

El ple de l'Ajuntament va acordar ahir per unanimitat crear una línia de subvencions destinada als autònoms, les microempreses i les xicotetes empreses de la ciutat afectades per la pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI) plantejada pel Govern local als comerços que ocupen locals amb un valor cadastral a partir dels 250.000 euros. Les ajudes acordades no estan dirigides a subvencionar el pagament de l'IBI però ajudaran a aquests xicotets comerços a compensar l'increment d'aquest impost.

Així mateix, amb elles s'atén a les protestes que aquest col·lectiu havia fet per l'augment del tribut i es llimen les diferències sorgides respecte a aquest, tant en el si de l'Executiu municipal (el PSPV demanava que la pujada es produïra a partir dels 350.000 euros de valor cadastral enfront del criteri de Compromís i de València en Comú de fixar-ho en els 250.000 euros) com amb els partits de l'oposició, PP i Ciutadans.

L’acord aconseguit en el ple pels cinc partits polítics que conformen la corporació local s'ha aconseguit a partir de la moció alternativa presentada pel regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, del PSOE, a les mocions presentades en el ple pel PP i C’s. El grup municipal popular demanava que la pujada del valor cadastral per a ús comercial fóra a partir d'un milió o que el tipus de gravamen diferenciat de l'1,10 per cent s'aplicara a partir dels 250.000 euros. Ciutadans plantejava en la seua proposta aquesta última qüestió.

Així, el ple va decidir acceptar l'alternativa de Vilar per a “col·laborar a la promoció de la competitivitat i millora del comerç”, crear “una línia específica destinada a la promoció econòmica i comercial per a aquells comerços que ocupen locals el valor cadastral dels quals estiga entre 250.000 i 350.000 euros” que “anirà principalment destinada a aquells comerços la titularitat dels quals corresponga bé a autònoms, a microempreses o xicotetes empreses”.

Igualment, l'acord inclou crear “un programa de turisme de shopping que “contribuïsca a oferir als visitants una oferta comercial atractiva”. A més de contemplar en el pressupost de l'Ajuntament de 2017 incrementar “les partides destinades a la promoció específica del comerç”.

Un augment de la recaptació

Les previsions de la Regidoria d'Hisenda passen per incrementar la recaptació el pròxim any en 14 milions d'euros “no per pujar els impostos, sinó per una millor gestió tributària” fruit dels canvis en les ordenances, va defensar ahir l'edil Ramón Vilar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento