Comunitat Valenciana

Carlos Fabra: "Mariano Rajoy és un tipus honest però un company dolent de viatge"

  • En una entrevista ha defensat que ell està condemnat per "un delicte menor" i no per corrupció.
  • Ha declarat que Mariano rajoy és un "tipus honest, però un company dolent de viatge".
  • Respecte a Rita Barberá, Fabra assegura que "no és corrupta" i que ha estat "la millor alcaldessa de València de la història".
Carlos Fabra en una entrevista en Radio Internacional
Carlos Fabra en una entrevista en Radio Internacional
RADIO INTERNACIONAL
Carlos Fabra en una entrevista en Radio Internacional

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra ha assegurat este dimecres que el líder del PP i president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, és "un tipus honest, però un company dolent de viatge", i alhora ha acusat el PP d'"abandonar la seua gent molt prompte i molt ràpid", especialment "gent a la qual li deuen molt" com Rita Barberá.

Així ho ha indicat Fabra en un entrevista concedida a Radio Internacional, recollida per Europa Press, en què ha defensat que ell està condemnat per "un delicte fiscal menor" i no per corrupció, tot i que ha criticat que al seu moment els mitjans de comunicació van fer d'ell "un corrupte mediàtic, sense cap aval ni sentència".

Fabra ha valorat la situació del PP de la qual ha dit que "en totes les famílies hi ha fills bons i fills dolents", en al·lusió a la corrupció. Per esta raó, considera que és "injust" acusar Rajoy de ser el responsable que una persona cometa un delicte i ha defensat que el líder del PP ha donat "exemple de transparència política" i un "tipus bo i honest" tot i que "un company dolent de viatge".

De fet, ha admès que es va sentir "molt dolgut" quan Rajoy en una entrevista a Jordi Évole no va aclarir que ell no estava condemnat per un delicte de corrupció, sinó per un delicte fiscal menor. "Això sí m'ha dolgut molt i em va decebre molt com a persona" perquè "li tenia una gran estima personal i teníem una relació fluida i no ha estat ahí per a aclarir que no era un corrupte", ha afirmat.

Admire Rita Barberá

Per un altra part, Fabra ha desitjat el "millor" al qual durant molts anys va ser el seu partit al qual ha recriminat "abandonar la seua gent molt prompte i molt ràpid", especialment gent a la qual "li deuen molt". En el seu cas, ha remarcat que hi ha hagut companys que s'han preocupat per ell però creu que, en general, li van donar "una patadeta afectuosa" i el "van abandonar a la seua sort".

"Hi ha gent en l'Executiva del PP que no han guanyat en la seua vida una punyetera elecció i s'atrevix a pontificar sobre gent que ha estat tot en el PP i m'estic referint a Rita Barberá a la qual jo admire perquè ha estat la millor alcaldessa que ha tingut València en la seua història", ha subratllat.

Segons la seua opinió, Barberá "no és corrupta" i "tampoc ho és des del punt de vista de la legalitat perquè ningú encara l'ha condemnat per corrupció", ha incidit per a agregar que és "per a morir-se del riure" que s'acuse l'exalcaldessa d'un delicte de blanqueig de capitals "per mil euros".

Respecte a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha dit que se'l pot "acusar de qualsevol cosa menys de ser un corrupte i gent dolenta" perquè és "una bellíssima persona i un senyor". "És un gran amic meu i un home honrat", ha remarcat.

"Polític provincià"

Fabra ha posat en valor la seua tasca al capdavant de la corporació provincial de Castelló, un treball al qual es va dedicar "en cos i ànima" i va aconseguir "grans coses" per a la província. "Mai vaig tindre aspiracions d'anar més lluny tot i que vaig tindre moltes oportunitats d'estar en un Govern d'Espanya o de la Generalitat però jo no estava interessat perquè sóc un polític provincià", ha puntualitzat Fabra.

L'expresident de la Diputació, condemnat a quatre anys de presó per frau a la Hisenda Pública al 'cas Naranjax', ha admès que "mai" va imaginar que acabaria a la presó i ha assenyalat que la seua estada li ha ensenyat a "complir amb allò establit per no entrar a la presó perquè és un lloc dolent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento