Comunitat Valenciana

Els "gastroemprenedors" analitzen l'èxit de la cuina valenciana en 'Culinary Action!'

  • 'Culinary Action!' reuneix als millors xefs valencians per a parlar del seu paper com a empresaris
  • La Basque Culinary Center és l'entitat organitzadora de la jornada
  • Entre els participants es troben importants noms com Quique Dacosta, Ricard Camarena i Begoña Rodrigo
Quique Dacosta, uno de los participantes en Culinary Action
Quique Dacosta, uno de los participantes en Culinary Action
QUIQUE DACOSTA
Quique Dacosta, uno de los participantes en Culinary Action

El Veles e Vents de València celebrarà este dimarts l'esdeveniment 'Culinary Action!', un taller que analitza els casos d'èxit de cuiners i hostalers emprenedors de la Comunitat Valenciana, contats en primera persona pels seus protagonistes: xefs que com a propietaris i/o gestors dels seus negocis assumixen el paper d'empresaris.

Estos tallers estan organitzats per Basque Culinary Center -la primera Facultat de Gastronomia d'Espanya, ubicada a Sant Sebastià- que va obrir les portes fa ja set anys i que, des d'aleshores, no ha cessat de treballar per a aconseguir el seu objectiu de desenvolupar sinergies de la investigació i innovació gastronòmica amb la gestió, la ciència i altres disciplines, expliquen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

La jornada té el patrocini de Heineken Espanya, que dóna suport a este tipus d'iniciatives en el marc de la seua decidida aposta per la gastronomia, per la professionalització de l'hostaleria, per la formació i per l'emprenedoria; que desenvolupa a través de les Escoles d'Hostaleria de la Fundació Cruzcampo, així com d'altres programes i activitats.

En la nova cita de 'Culinary Action!' a València s'exposaran, en cadascuna de les ponències d'uns vint minuts de durada, un total de 12 casos de projectes gastronòmics amb perfil emprenedor, contats pels seus protagonistes des de dues perspectives: cuiners i emprenedors; i empresaris al capdavant dels seus negocis. A més, se celebraran dues xerrades, conduïdes per experts en gestió sobre rendibilitat en el sector hostaler i gestió de personal.

Gastroemprenedors participants

La jornada tindrà el testimoni de dues estrelles Michelin: Quique Dacosta (Quique Dacosta Restaurant, Dénia; i El Poblet, Vuelve Carolina i Mercatbar, València) i Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurante, Canalla Bistro, Central Bar by Ricard Camarena i Habitual, València).

També acudiran els germans d'Andrés, Javier i Jorge de Andrés (Grup La Sucursal/ Veles e Vents) i es podran escoltar els testimonis de xefs emprenedors amb diferents conceptes de negoci: María José San Román (Monastrell, Alacant), Kiko Moya i Alberto Redrado (L'Escaleta, Cocentaina, Alacant), Miguel Barrera (Cal Paradís, Vall d'Alba, Castelló) Joaquín Baeza Rufete (Baeza & Rufete, Alacant), Alberto Alonso (2 Estaciones, València), Vicente Patiño (Saiti, València) i Begoña Rodrigo (La Salita, València).

Finalment, es portaran a terme dos tallers dinàmics vinculats amb la posada en marxa d'un nou negoci: taller de Rendibilitat en el sector hostaler i un taller de Gestió de personal i 'extres' en hostaleria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento