Comunitat Valenciana

Benavent ratifica que va lliurar comissions dels contractes de Cultura a Alcón però no al PP de València

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
Benavent ha atendido a los medios tras más de dos horas de declaración al juez
Benavent ha atendido a los medios tras más de dos horas de declaración al juez
EUROPA PRESS
Benavent ha atendido a los medios tras más de dos horas de declaración al juez

L'exgerent d'Imelsa -empresa pública de la Diputació de València-, Marcos Benavent, ha ratificat davant del jutge que va lliurar a l'exregidora de Cultura de l'Ajuntament de València María José Alcón diners procedents de comissions per contractes d'este departament municipal però no al PP local.

Així ho ha assegurat el mateix Benavent a preguntes dels periodistes en la vesprasda d'este divendres en eixir del Jutjat d'instrucció número 18 de València després de declarar com a investigat en una de les peces del cas Imelsa, la relativa als contractes municipals de Cultura.

En este sentit, ha confirmat que ha ratificat el lliurament de comissions a Alcón i a l'expresident de la Fundació Jaume II El Just Vicente Burgos. "A l'Ajuntament, el cas de hui, lliurava els diners a Alcón i a Vicente: al partit no lliurava cap quantitat", ha asseverat.

A més, ha explicat que Cultura és "el que li tocava" i, quan se li ha preguntat per què no actuava en altres àrees municipals ha contestat que ell era amic de Vicente Burgos, qui li va presentar Alcón -llavors la seua dona- "i van sorgir així les coses".

Preguntat per si de cas els presumptament implicats en la trama "competien" per les 'mossegades', l'autodenominat 'ionqui dels diners' ha respost: "Cadascun cridava i demanava per a si mateix. La part que li tocava a Alfonso (Rus) s'havia de lluitar".

Sobre l'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha reiterat el seu convenciment que "tenia constància" del que estava succeint i s'ha referit ací al cas concret de l'empresa de construcció col·legis Ciegsa, "una empresa que es crema, que gestiona centenars de milions mentre té un deute de 1.000 i la gent seguix en barracons".

Benavent ha afirmat també als periodistes que altres expresidents del Consell tenien coneixement d'esta manera d'actuar: "Cal dir les coses clares: ni ho desconeixia (Alberto) Fabra, Camps, (José Luis) Olivas ni Eduardo Zaplana". Sobre este últim, ha apuntat que si ell va crear Ciegsa "seria per alguna cosa". "Es crea l'empresa pel que es crea. No hi ha més", ha sentenciat.

Sobre la suposada existència de 'caixes B', Benavent ha dit "no tindre ni idea" i que "cadascun anava a la seua per a solucionar-se les seues coses". Sí ha parlat, en canvi, de l'ús de targetes 'black' en Imelsa, que segons ell s'utilitzaven "con els donava la gana" en viatges de la marca València, Terra i Mar.

Sobre contractes d'Imelsa a l'expilot Jorge Martínez Aspar, ha comentat que este era "amic de Rus". "Supose que ho seguirà sent i que se li va afavorir d'alguna forma".

Inquirit per si de cas creu que representants del PP valencià, el nom dels quals apareix en el sumari d'Imelsa, en concret Vicente Betoret, Alejandro Font de Mora i Gerardo Camps, haurien de ser imputats, ha assenyalat que esta decisió correspon a la justícia. A més, sobre la possibilitat que es querellen contra ell per les seues manifestacions, ha advertit que sap que diu "la veritat" i que disposa de gravacions.

"JO NO DESITGE DANY A NINGÚ"

Quan se li ha plantejat si creu que haurà condemnes per este cas, ha asseverat: "Ni idea. Jo no desitge dany a ningú, ni que entren a la presó ni res". Sobre la possibilitat que ell mateix ingresse a la presó, ha dit que no està "en el desig ni l'esperança de res" perquè si no estàs "tot el dia menjant-te el pot".

El que li ha sorprès -ha continuat- és el "suport i impuls de la gent i ole, ole, ole". "Si han de vindre a per mi, que vinguen", ha reptat quan se li ha preguntat si rep amenaces. I en un altre moment ha avisat: "Se'n va tirant dels fils però no sé el que eixirà. Hui em toca a mi, demà li tocarà a un altre, eixirà un altre cas de corrupció...es el que hi ha".

A la seua eixida de la declaració, a Benavent se li ha tornat a preguntar per les seue declaracions prèvies en les que assegurava que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, "estava al corrent" de la trama.

INSISTIX EN EL CONEIXEMENT DE RAJOY: "ES CREUEN QUE SOM TONTOS?"

Ací ha insistit que "no fa falta cap prova" i "ningú pot dubtar" que Rajoy "era conscient" de la presumpta trama corrupta de comissions il·legals vinculades a integrants del PP. "Si diuen que ho desconeixen serà perquè es creuen que som tontos", ha opinat.

Després de ser inquirit diverses vegades pels mitjans de comunicació per si de cas té proves que Rajoy coneixia l'entramat, l'autodenominat 'ionqui dels diners' ha reiterat que "ningú pot dubtar que sabia el que passava en el partit" i més encara "quan (el PP) està imputat per corrupció i després de tot el que ha passat en la Comunitat d'alts càrrecs imputats".

Així, considera que tot i que el president "després diga que no sap res ni d'això ni del nomenament de Sòria -exministre d'Indústria- ni de Bárcenas -extresorer del PP-, no enganya ningú". "Em sobra amb el dia a dia, no fan falta més proves ni dir 'tinc este paper'", ha sostingut, per a insistir que Rajoy "és conscient" i que "dir que ho desconeix és enganyar a la gent: Ja estem cansats que se'ns conten mentides, siga ell o qui siga".

Tot i això, Benavent veu "normal" que els relacionats amb la trama "diguen que no ho saben i que van a ficar querelles, cadascun està en la seua història", pel que entén que "negar-ho és no viure la realitat" i que "cal dir 'ja està bé' perquè hi ha afartament de tot". "Dir que ho desconeixien és com si ens digueren tontos a la cara cada dia", ha reiterat.

Sobre si va mantindre alguna relació amb Rajoy durant la seua etapa al capdavant d'Imelsa, ha indicat que no va parlar amb ell i que "sol" ho va saludar quan va anar a Xàtiva (València) "per a fitxar Alfonso" (Rus), si bé ha puntualitzat que no es referix que "el fitxara per a esta comesa" del cobrament de comissions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento