Versión impresa

Més de 160 famílies sol·liciten plaça per als seus fills en les escoles de Casa Caritat de València, un 2,5% més

Més de 160 famílies sol·liciten plaça per als seus fills en les escoles de Casa Caritat de València, un 2,5% més
Més de 160 famílies sol·liciten plaça per als seus fills en les escoles de Casa Caritat de València, un 2,5% més (CASA DE LA CARIDAD)
  • Més de 160 famílies han sol·licitat plaça per als seus fills en les escoles de Casa Caritat de València, de manera que l'ONG ha rebut un 55% més de peticions per a este servici gratuït que places disponibles. En total, les sol·licituds han crescut un 2,5% en relació amb l'any passat.

L'entitat ha registrat un increment del 7% de famílies necessitades respecte a fa cinc anys, segons es desprèn de 'L'Educació en l'etapa infantil. Famílies i recursos socials', un informe que ha facilitat en un comunicat. Més de la meitat dels pares sol·licitants es troben en situació de desocupació; no perceben cap ingrés; la majoria viuen de lloguer i tenen deutes en les mensualitats o subministraments.

Pel que fa al nivell de formació, l'informe recull que un 46% dels progenitors té estudis secundaris i l'11% són universitaris. Este segon informe ha estat elaborat pel departament de Treball Social de les seues escoles infantils.

Els sol·licitants de plaça són pares i mares amb escassos recursos econòmics i que, en alguns casos, es troben en situació d'exclusió social. L'entitat té 104 places disponibles este curs, 60 més que el setembre passat, gràcies a l'obertura de la seua nova escola infantil, ubicada al Multicentre de Benicalap, i que té el suport de l'Obra Social La Caixa.

Segons Pablo Yaniz, responsable de Treball Social de les escoles infantils, "respecte el curs passat, hem registrat un 2,5% més de peticions de famílies necessitades per a escolaritzar els seus fills. Si ho comparem amb fa cinc anys, el percentatge augmenta fins al 7%". Les famílies no han d'abonar ni despeses de matrícula, mensualitats, menjador, uniforme o material escolar.

Les escoles de l'Associació seguixen el programa formatiu de la Conselleria d'Educació i, a més d'oferir un ensenyament als menors, presten atenció a les famílies i treballen amb elles per a aconseguir la seua integració social i laboral.

MÉS FAMÍLIES BIPARENTALS I EN ATUR

El document analitza a més el perfil de les famílies sol·licitants. En 2016, el 71% de les famílies interessades a accedir a les escoles de Casa Caritat han estat biparentals, és a dir tant el pare com la mare conviuen amb el menor. A més, "al 54% dels casos, ni el pare ni la mare tenen feina i ni tan sols cobren una prestació pública, pel que no perceben cap ingrés", afirma Pablo Yaniz.

Del total de sol·licitants, el 22% té un contracte temporal i el 10% treballa sense contracte. El 14% restant no té feina, però sí cobra una prestació de desocupació (426 euros al mes).

Pel que fa a la procedència de les famílies, el 64% són d'origen estranger, i majoritàriament estan en situació administrativa regular (posseïxen permís de residència i/o treball), respecte del 36% de famílies espanyoles, gairebé totes elles valencianes. Les nacionalitats estrangeres més prevalents són la nigeriana, la marroquina, l'equatoriana i la boliviana. Tot i això, gairebé la totalitat de xiquets han nascut a Espanya.

Des del Departament de Treball Social de Casa Caritat assenyalen que cada vegada són més joves els pares i mares que demanden este servici. "Una de cada tres persones que sol·liciten este recurs és menor de 30 anys", descriu Yaniz.

Pel que fa al tipus d'habitatge dels xiquets i els seus pares, el 60% està llogat. "La majoria de famílies ateses que viuen de lloguer deuen mensualitats i rebuts de subministraments com llum, aigua o gas. Un 12% tenen el pis hipotecat i, en algun cas, es troben pendents de desnonament", assenyala el treballador social.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2844483/0/mes-160-families-sol-liciten-placa-per-als-seus-fills-les-escoles-casa-caritat-val-ncia-2-5-mes/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR