Versión impresa

Els ciutadans de la Comunitat Valenciana necessiten 154 dies de treball per a pagar el deute autonòmic

Els ciutadans de la Comunitat Valenciana necessiten 154 dies de treball per a pagar el deute autonòmic
Els ciutadans de la Comunitat Valenciana necessiten 154 dies de treball per a pagar el deute autonòmic (EUROPA PRESS)
  • Els ciutadans de la Comunitat Valenciana necessiten 154 dies de treball per a pagar el deute autonòmic, de manera que se situa com el primer territori on més jornades laborals per habitant es requerixen per a això front a les 53 del País Basc i Comunitat de Madrid.

Així es reflectix en un informe de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), que calcula que a nivell nacional el deute públic total respecte al PIB representa un perfil "sostenible o decreixent", en especial a partir de 2018, si bé el conjunt de les administracions no assoliria el valor de referència del 60% del PIB fins a l'any 2036.

Estes són algunes de les conclusions de l'observatori de deute públic presentat este dijous per l'organisme, que ha llançat una plataforma interactiva per a analitzar l'endeutament de les administracions públiques en diferents escenaris.

La Llei d'Estabilitat Pressupostària, elaborada per ser garantia de compliment del pacte de sostenibilitat europeu, establix un període transitori fins a 2020 per a arribar al límit de deute del 60% del PIB, si bé l'AIReF creu que les administracions no aconseguiran este objectiu fins a d'ací a 20 anys, a l'exercici 2036.

La ràtio de deute sobre el PIB per al conjunt de les administracions es va situar al 100,5% el mes de juny passat, uns 65 punts percentuals per damunt del mínim assolit el març del 2008, i han estat la tercera vegada en els últims trimestres que s'excedix el llindar del 100% del PIB.

A més, l'observatori mostra que la Comunitat Valenciana és el territori on més dies de treball per habitant es necessiten per a pagar el deute autonòmic, amb de 154 dies, respecte dels 53 dies del País Basc i de la Comunitat de Madrid.

Considerant el deute propi i el comú, hi ha cinc comunitats autònomes, els habitants de les quals haurien de dedicar més de 440 dies per a fer front al deute. Estes són Extremadura, Castella-la Manxa, la Comunitat Valenciana, Andalusia i la Regió de Múrcia.

D'igual forma, comunitats com Castella-la Manxa, Catalunya, Múrcia i la Comunitat Valenciana hauran d'esperar fins a passat l'any 2040 per a complir el valor de referència del 13% del PIB.

Per contra, les corporacions locals podrien aconseguir el valor de referència del 3% del PIB marcat en este mateix any.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2844437/0/els-ciutadans-comunitat-valenciana-necessiten-154-dies-treball-per-pagar-deute-auton-mic/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR