Comunitat Valenciana

Localitzada a Elx (Alacant) la primera palmera nativa ibèrica a la Comunitat Valenciana

  • Estudis realitzats pels 85 especialistes participants en la XI Setmana de la Biodiversitat celebrada a Elx (Alacant) l'abril han permès localitzar la primera palmera nativa ibèrica de tota la Comunitat Valenciana.

El regidor de Medi Ambient i Palmerar, Antonio García, ha oferit este dimecres els resultats d'esta iniciativa i ha presentat esta troballa d'enorme importància, ja que fins ara no es coneixia cap exemplar d'esta espècie, única autòctona en el territori, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

En la roda de premsa han estat presents també el coordinador municipal de Medi Ambient, Juan Carlos Aranda, i l'investigador de la Universitat Miguel Hernández Juan Manuel Pérez.

Ha estat Pérez qui ha explicat la importància d'esta troballa, tenint en compte que la palmera ibèrica és juntament amb el margalló l'únic representant europeu de la família, formada fonamentalment per espècies tropicals.

Es tracta de la primera cita registrada a la Comunitat Valenciana i estan "convençuts que hi ha més exemplars", ha apuntat l'investigador, qui ha aclarit que esta palmera es va descriure a l'any 97 per dos investigadors d'Oriola i Múrcia.

Té certes característiques que la distingeixen de la palmera datilera i d'altres introduïdes a la zona. La palmera ibèrica té un pitjor aprofitament agrícola i ha estat menys cultivada que la datilera.

Al marge d'esta palmera, les jornades han servit per a registrar més de 200 noves espècies de flora i per a constatar la presència del fartet (un peix en perill d'extinció) en fins a set punts del riu Vinalopó on no havia rastre de l'espècie des dels anys 80 del passat segle.

També s'han trobat 10 noves espècies d'escarabats i un microcrustaci aquàtic com la daphnia mediterrània (coneguda com a puça d'aigua) fins ara no registrat a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento