Versión impresa

El València, l'Hèrcules i l'Elx han de tornar a l'IVF 34,3 milions

  • Els clubs de futbol del València, l'Hèrcules i l'Elx han de tornar a l'Institut Valencià de Finances (IVF) un total de 34,3 milions. En concret, tal com ha detallat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, al València CF li correspon retornar 23,3 milions; a l'Hèrcules, 6,9 milions; i a l'Elx, 4,1 milions.

Així ho ha manifestat Soler a la sessió de control del ple de les Corts després d'una pregunta formulada per la diputada de Compromís Mireia Mollà sobre quines accions té previstes el Consell en relació amb les multes imposades per la Comissió Europea als clubs de futbol valencians.

Per a Mireia Mollà, es tracta d'"una de les vergonyes que este Consell ha heretat", i ha subratllat que "el principal problema ha estat haver posat la política en el futbol".

Vicent Soler ha destacat que "no es tracta de multes", sinó d'"un tema més peremptori encara" com és "l'obligació de restituir una situació que ha estat considerada irregular per la Comissió Europea i que es va ocasionar, en el passat, per la concessió d'avals per part de l'IVF per a adquirir accions del València, l'Hèrcules i l'Elx".

Estos avals, ha explicat el conseller, han estat considerats "ajudes contràries al dret de la Unió Europea" i, per tant, "els beneficiar-vos han de restituir els seus efectes econòmics".

El titular d'Hisenda ha destacat: "No volem recaptar diners que no ens correspon", però "hem defensat, defensem i defensarem els interessos dels valencians i valencianes que paguen els seus impostos".

Soler ha indicat que s'ha calculat l'import que ha de ser tornat a l'IVF per cadascun dels clubs amb els interessos corresponents -23,3 milions el València, 6,9 l'Hèrcules i 4,1 l'Elx- i s'han notificat les propostes de resolució a cadascun dels clubs de futbol per a rebre les corresponents al·legacions, tot i que només el València CF ha presentat.

"CIRCUMSTÀNCIES ESPECÍFIQUES"

El conseller també ha fet referència a les "circumstàncies específiques" de l'Hèrcules, actualment en procés de compliment del conveni de creditors, i de l'Elx, en concurs.

En este sentit, ha assenyalat que en el cas de l'Hèrcules l'IVF interessarà la seua personació, bé davant del jutjat o bé davant de la Comissió de Control i Seguiment del Conveni de Creditors, per a fer "un més adequat seguiment de les vicissituds que puguen afectar la viabilitat del conveni i les seues conseqüències sobre el crèdit del IVF".

Pel que fa a l'Elx, ha dit que "es comunicarà el crèdit derivat de la decisió de recuperació a l'òrgan administratiu del club".

També ha indicat que la decisió de la Comissió és susceptible d'un recurs de nul·litat davant del Tribunal General de la Unió Europea, que pot ser plantejada pels clubs de futbol com a beneficiaris de l'ajuda, o per les fundacions, per haver estat part interessada en el procediment administratiu seguit per la Comissió".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2843935/0/val-ncia-lh-rcules-lelx-han-tornar-livf-34-3-milions/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR