Comunitat Valenciana

La Reina Sofia inaugura el IV Congrés Internacional de Malalties Neurodegeneratives a Alacant

  • Sa Majestat la Reina Sofia ha inaugurat este dimecres el IV Congrés Internacional d'Investigació i Innovació de Malalties Neurodegeneratives que se celebra fins demà dijous en les instal·lacions de l'EUIPO -antiga OAMI- d'Alacant, coincidint amb el Dia de l'Alzheimer.
La Reina Sofía inaugura el IV Congreso de Enfermedades Neurodegenerativas
La Reina Sofía inaugura el IV Congreso de Enfermedades Neurodegenerativas
CASA REAL
La Reina Sofía inaugura el IV Congreso de Enfermedades Neurodegenerativas

L'esdeveniment està organitzat pel Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (Ciberned) i la seua Fundació Ciien, el president de la qual és Jesús Ávila, amb la col·laboració de la Fundació Reina Sofia.

A l'acte inaugural del congrés, que té la presència de més d'un centenar de professionals, han assistit entre d'altres autoritats, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la secretària d'Estat d'Innovació, Carmen Vela, i l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri.

En el seu discurs, Puig ha afirmat que és un "orgull" per a la Comunitat ser seu d'este fòrum, i alhora ha ressaltat com d'"acollidora" que és la ciutat d'Alacant i ha destacat la seua "vocació europeista".

El president ha indicat que en la Comunitat Valenciana hi ha 50.000 persones afectades per l'Alzheimer i 800.000 a tot Espanya, per als qui les seues "esperances" viuen als investigadors. No debades, ha apuntat que les malalties del cervell són "les més difícils de combatre" i que en els pròxims 50 anys es multiplicaran per quatre els malalts.

Tot i això, ha assegurat que les perspectives són "encoratjadores" per "el poder dels investigadors", als qui s'ha dirigit i dels qui ha alabat el seu treball. A més, ha ressaltat el "creixement exponencial" que hi ha actualment en teràpies i tractaments per a "millorar la qualitat de vida" dels pacients i que ja canvien el curs de la malaltia.

Alhora, ha volgut reconèixer la tasca de Ciberned i altres institucions, així com el dels treballadors sociosanitaris. També ha assenyalat que en un futur gràcies a teràpies genètiques i cèl·lules mare es podrà parlar de curació i que este Congrés és "un pas més". A això ha afegit una cita de l'exalcalde de Barcelona Pascual Maragall, afectat per l'Alzheimer, i ha animat a "no tirar mai la tovallola".

Per la seua banda, Echávarri ha volgut manar un missatge d'"optimisme" i ha fet seu el lema de "no oblidar als quals obliden". Un missatge d'esperança que també ha recollit Vela, qui ha posat èmfasi a l'"enorme desafiament" que suposa frenar estes malalties. Això sí, ha invitat als investigadors a seguir treballant i fer-ho a Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento