Comunitat Valenciana

Benavent afirma que portava diners de comissions al PP i que Betoret "estava a la cuina de moltes coses"

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Benavent dice que en Imelsa había 'puro enchufismo'
Benavent dice que en Imelsa había 'puro enchufismo'
EUROPAPRESS
Benavent dice que en Imelsa había 'puro enchufismo'

Marcos Benavent, l'exgerent d'Imelsa, la que ha estat empresa pública de la Diputació de València, ha tornat a comparèixer davant del jutge i ha implicat dirigents populars en la presumpta trama corrupta. En concret, ha explicat que ell portava diners de les comissions il·legals al partit (PP) i que "la gent que ho dirigia ja distribuïa les seues coses, fent pagaments en A o en B, això ja no ho sé". Alhora, ha afirmat que l'actual president del PP de la província de València, Vicente Betoret, "estava a la cuina de moltes coses".

Benavent ha fet estes declaracions als mitjans de comunicació després de comparèixer com investigat al jutjat d'Instrucció número 18 de València per la peça del cas Imelsa en què s'investiguen suposades contractacions irregulars en l'empresa -gent que cobrava sense anar a treballar o que va cobrar liquidacions desorbitats-. És la part del cas coneguda com a peça dels 'zombis'.

Benavent, qui s'ha autodenominat 'ionki dels diners', ha estat declarant davant del jutge durant unes dues hores i ha respost les preguntes de totes les parts. A la seua arribada als jutjats, cap a les 10.00 hores, ja ha avançat que en Imelsa havia "pur enxufisme" i "frau" i després de dir-l'hi al jutge, ha donat més detalls als periodistes que l'esperaven a la porta.

Benavent, amb l'aspecte bohemi que l'ha caracteritzat en els últims temps, ha estat contundent: "Jo portava els diners i la gent que dirigix el partit (PP) ja distribuïa les seues coses fent pagaments en A o en B. Jo en els pagaments del partit ja no ho sé", ha asseverat.

Després de preguntar-li per Vicente Betoret, qui ha estat secretari general del PP de València amb Rus, ha afirmat que "potser" en algun cas "sí" coneixia les contractacions irregulars, però ha afegit: "Desconec que ho poguera conèixer". Tot i això, en relació amb les comissions il·legals, ha assenyalat: "L'era el secretari general del partit. No sé si tenia coneixement o no, però com a número dos del partit ell si que estava a la cuina de moltes coses".

"FAMÓS 3%"

De les comissions -ha afegit- també es quedava Benavent una part: "Alguna cosa em quedava, per descomptat", mentre que la resta "havia de tot" i els arribava, també, a "polítics", i ha citat Rus i l'exregidor de Cultura a l'Ajuntament de València María José Alcón, tot i que ha evitat donar més noms. "És el famós 3% o 2% de tot el món", ha indicat.

Sobre Alcón, ha concretat que mantenien una relació "fluida" i que es repartien els diners de les comissions al seu despatx del consistori valencià.

Benavent no ha volgut donar més noms de persones a les quals es lliuraven comissions, tot i que sí ha concretat que les mateixes es repartien en diferents llocs: "Depenia... en restaurants, al cotxe, en el despatx. Sempre efectiu i no va a haver factures, clar", ha postil·lat. També es van repartir en la pròpia Diputació de València.

En esta línia, ha asseverat que sí que existia una Caixa B en el PP i que al front de la mateixa eren "els que estàvem en el partit", ha indicat. Preguntat per si de cas l'exalcaldessa de València Rita Barberá tenia coneixement d'esta caixa, ha afirmat que ho desconeix: "Haurà de preguntar-l'hi a ella". "Jo amb Rita no he tingut relació, jo no puc parlar per ella", ha afegit.

A Benavent també se li ha interpel·lat per l'europarlamentari i exconseller d'Educació en el Govern valencià Esteban González Pons, ja que va coincidir amb ell en el seu gabinet. Preguntat per si de cas este coneixia alguna cosa de la presumpta trama, ha respost: "Ho desconec".

En general, Betoret, qui haurà de tornar en dues setmanes al jutjat per declarar com investigat per una altra peça d'Imelsa, relativa a contractes irregulars en la Regidoria de Cultura, ha afirmat que eren implicats en la trama tant el PP com el PSOE: "Ací havia per a tots els colors", ha especificat.

CONTRACTACIONS

En relació amb les contractacions irregulars a la Diputació, ha indicat que "sobretot" Rus i l'excap de gabinet d'este últim, Emilio Llopis, han estat els que l'ordenaven efectuar este tipus de contractes a gent que en molts casos no anava a treballar: "Es va fer així i es va continuar així. Eren favors, amics que potser no podien treballar i necessitaven una nòmina i s'assumien i es pagaven", ha explicat.

La contractació en Imelsa -ha afegit- "era al lliure albir, discreció, eren compromisos, amics, familiars o el que fora", ha insistit. "Eren més favors personals", ha postil·lat.

Preguntat per què pagava Imelsa la nòmina d'alguns empresaris com la de José Adolfo Vedri -investigat en esta peça-, Benavent ha dit: "Això ha estat un favor personal i poc més. Una relació entre ell i jo d'amistat i li vaig fer el favor", ha assenyalat.

L'exgerent d'Imelsa ha insistit després d'estes acusacions que ell no va contra ningú ni a favor de ningú: "He vingut ací a contar la veritat, a intentar ser al més honest possible. Sent el dany que puga causar a la gent i a les famílies". Ha afirmat que li val la pena haver confessat: "Jo ho recomane. Ací l'única manera de canviar un poc això és canviant un mateix. Això se soluciona sent honest i dient la veritat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento