Comunitat Valenciana

Cañizares agraïx la designació de Salinas: "És el bisbe millor preparat en la iniciació cristiana i catequesi"

  • El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha agraït este dijous al Papa Francisco la designació com a nou bisbe auxiliar de València de monsenyor Javier Salinas, fins ara titular de la diòcesi de Mallorca, al qual ha definit com "el bisbe millor preparat en el terreny de la iniciació cristiana, la catequesi i l'educació cristiana de xiquets i joves", tasques que assumirà en la diòcesi.

Al terme del reso de l'Àngelus al Palau Arquebisbal de València, el cardenal s'ha dirigit als membres de la Cúria diocesana i personal de l'Arquebisbat per a comunicar el nomenament pel papa de monsenyor Salines, fet públic este dijous per la Santa Seu, en la festa de la Nativitat de Nostra Senyora, segons ha informat en un comunicat l'Arquebisbat.

Monsenyor Cañizares ha apuntat que el dia "no ha estat casual" doncs "Déu s'ha mostrat gran amb nosaltres i estem alegres" per haver associat a esta festa "el goig i l'alegria de concedir-nos un nou Bisbe auxiliar".

"La diòcesi necessitava, i jo necessitava, enfortir els temes relacionats amb la iniciació cristiana, la catequesi i l'educació cristiana dels xiquets i joves" per a fer "una diòcesi evangelitzada i evangelitzadora, seguint el camí que ens marca l'Esperit", ha indicat el cardenal, qui ha afegit que per este motiu ha demanat al papa Francisco "concretament, a Don Javier Salinas com a bisbe auxiliar per a ajudar a esta comesa".

El cardenal ha agraït al papa que, "amb esta delicadesa i entranyes paternes que el caracteritzen, hi haja accedit al meu prec" i que, també, "amb immensa comprensió i atenció a esta necessitat, ens hi haja concedit al bisbe millor preparat i expert en este terreny".

TRAJECTÒRIA "DE SERVICI"

La nova evangelització "entranya una nova pastoral per a la iniciació cristiana, per a fer cristians, que és el gran desafiament amb el qual l'Església s'enfronta hui", ha insistit l'arquebisbe de València, qui ha elogiat la trajectòria de servici a l'Església de monsenyor Salinas, "des de quan s'encarregava de la delegació de Catequesi per l'esplèndid treball fet en este camp" o per la seua "gran tasca també com a Bisbe President de la Subcomissió Episcopal per a la catequesi".

Alhora, ha destacat la seua participació en el document de la Conferència Episcopal amb les Orientacions doctrinals i pastorals sobre la Iniciació Cristiana, els dos Catecismes últims d'Infància de l'Església a Espanya.

També ha ressaltat la pertinença del nou Bisbe auxiliar de València a l'equip de Catequesi assessor del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, que presidix monsenyor Rino Fisichela. "Com veieu, un verdader regal de Déu i un gran gest de benevolència, de proximitat, comprensió i paternitat del papa Francisco", ha manifestat.

L'arquebisbe de València s'ha dirigit a tots els fidels diocesans per a expressar-los la seua confiança que "el rebeu amb els braços oberts i que ho acompanyeu amb el vostre afecte i oració i secundeu les seues orientacions que ens seran tan beneficioses".

Amb ell, el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares,

tindrà tres bisbes auxiliars, monsenyors Esteban Escudero, Arturo Ros i Javier Salinas. "Els quatre actuarem en una unitat indestructible i en una comunió plena amb el successor de Pedro, el papa, al servici de tots vosaltres, per a portar a terme la missió que se'ns comenda: evangelitzar", ha destacat.

A més, considera "providencial" que la designació de monsenyor Salines es produïsca "gairebé, en els llindars de la nostra Assemblea Diocesana, convocada per al 15 d'octubre, baix l'acció de l'Esperit Sant, l'ajuda de la Santíssima Verge

i de tots els sants, particularment els sants valencians".

La designació com a nou bisbe auxiliar de València de monsenyor Salines pel papa ha estat acollida amb una "prolongada ovació" pels membres de la Cúria diocesana i el personal de l'Arquebisbat al terme de la comunicació del Cardenal este migdia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento